© Haber Acıpayam 2022

Denizli Nisan’ı karla karşıladı

Denizli, Mart ayının ardından Nisan'da da kar sürprizi yaşadı. Dün gece yarısından sonra yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle oluşan manzara şaşırttı.

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, yeni yağışlı hava dalgası nedeniyle ani düşüş gösterdi. Sağanakların etkili olduğu Denizli'nin yüksek kesimlerinde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Mart ayında da kar yağışı alan kentte, gece ani gerileyen sıcaklık sonrası Çameli, Tavas ve Acıpayam ilçeleri ve mahallerinde kar yağışı etkili oldu. Gece geç saatlerde yağan karla bazı yüksek kesimler kısa süreliğine beyaz örtü ile kaplandı. 7-8 santimetre arasında kar biriken bölgede, yağış yerini sabah saatlerinde sis ve şiddetli rüzgara bıraktı. İl merkezinde 15 derece ölçülen hava sıcaklığı, yüksek kesimlerde de eksi -2 derece kadar düşük olduğu belirlendi.

Baharı beklerken güne yeniden kar yağışı ile uyanan Denizlilier, gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Hava sıcaklığının kimi bölgede sıfır derecenin altına düştüğü noktalarda çiçek açan meyve ağaçları da kar altında kaldı. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Denizli genelinde bugünden itibaren yağmur yağışının 4 gün daha süreceğinin tahmin edildiği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER