© Haber Acıpayam 2022

DENİZLİ TİYATROYA DOYDU

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 34.'sünü düzenlediğiDenizli Büyükşehir BelediyesiUluslararası Tiyatro Festivali sanatseverlerden tam not aldı. Sanatın ve kültürün başkenti Denizli’de düzenlenen festivale bu yıl 5’i yurtdışından olmak üzere toplam 23 tiyatro grubu katılırken, 400 dolayında tiyatro oyuncusu sahnelerde yerini aldı. 23 tiyatro grubunun 34 oyun sahnelediği festivalde Denizlililer 10 gün boyunca tiyatro sanatıyla iç içe olma imkanınıyaşadı. Denizli merkezin yanı sıra Acıpayam, Sarayköy, Çivril ve Tavas’ta tiyatro heyecanı doyasıya yaşandı.Festivalin kapanış oyunu ise Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda sergilendi. Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Bir Adam Yaratmak” adlı oyun ile festival perdelerini kapatırken, oyuna gelen tiyatroseverler muhteşem bir final izledi.

 

Kültür ve sanatın başkenti Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yıl 34.’sünü gerçekleştirdikleri tiyatro festivalini keyifli bir şekilde sonlandırdıklarını anlatarak, "34. buluşmamıza özel 34 özel oyunDenizlili tiyatroseverlerle buluştu. Bu yıl birçok grup birbirinden güzel oyunlar sergiledi. Çocuklarımızın, gençlerimizin sanata olan ilgisini artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Sanatın ve kültürün başkenti Denizli, kendisine yakışan bir organizasyonu daha layıkıyla gerçekleştirdi.Bize bu güzellikleri yaşatan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER