Denizli Turizm Çalıştayı yapıldı
ACIPAYAMDenizli Turizm Çalıştayı yapıldı Denizli'de turizm sektörünün daha da gelişerek kentin turizmden aldığı payın artırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile "Denizli Turizm Çalıştayı" yapıldı.
Denizli Turizm Çalıştayı yapıldı
Denizli'de turizm sektörünün daha da gelişerek kentin turizmden aldığı payın artırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile "Denizli Turizm Çalıştayı" yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile düzenlenen Denizli Turizm Çalıştayı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılışına, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, akademisyenler, çok sayıda sektör temsilcisi ve davetliler katıldı. Değirmenci burada yaptığı konuşmada, Denizli'de turizm sektörünün gelişmesi için Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Kültür Turizm Müdürlüğü, PAÜ, sivil toplum kuruluşları ile birlikte gayret gösterdiklerini vurguladı.
"Denizli’yi daha ileriye nasıl götürebiliriz bunun derdindeyiz"
Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Değirmenci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Denizli’yi daha ileriye nasıl götürebiliriz bunun derdindeyiz. Kamu kurum kuruluşları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve Denizli’de yaşayan 1 milyon 30 bini aşkın vatandaşımız söz konusu Denizli ve geleceği olduğu zaman bir noktada buluşabiliyoruz. Aynı hedef doğrultusunda çok rahat bir araya gelip güzel projeler üretebiliyoruz" dedi.
Eşsiz güzellikte Denizli
Kültür ve Turizm İl Müdürü Akyol ise, 2023 Turizm Vizyon Belgesinin bakanlık tarafından onaylandığını hatırlatarak, "Denizli’yi tanımlarken, 'tarife kelama ve kaleme sığmayan eşsiz güzellikte' diye söylüyoruz. Çünkü Denizli 11 bin 868 kilometrekarelik alanda gerçekten tarihe de sığmıyor tarife de sığmıyor kelama da sığmıyor kaleme de sığmıyor. O kadar güzel" dedi. Konuşmaların ardından çalıştay iki farklı salonda PAÜ Turizm Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Bayram ve Dr. Semih Arıcı'nın moderatörlüğünde devam etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.