Denizli ve Uşak’ın turizm destinasyonu tanıtıldı
ACIPAYAMDenizli ve Uşak illeri arasında alternatif turizm rotasının oluşturulması ve turizm potansiyellerinin tanıtılması için tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.
Denizli ve Uşak illeri arasında alternatif turizm rotasının oluşturulması ve turizm potansiyellerinin tanıtılması için turizm sektörü temsilcilerine yönelik tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğine Denizli’de faaliyet gösteren 17 seyahat acentesinin temsilcileri katıldı.
Düzenlenen etkinlikle özellikle, Pamukkale-Karahayıt bölgesine gelen turistlere farklı bir rota ve turizm ögelerinin sunularak geceleme sayılarının arttırılması hedefleniyor. Bu çerçevede Denizli ve Uşak arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik rota üzerinde bulunan tarihi ve doğal güzellikler tanıtılarak turizm ürünü olarak pazarlanacak. Turizm rotasında Denizli’nin Buldan ilçesindeki Tripolis Antik Kenti, Buldan Konakları; Çal ilçesindeki Kısık Kanyonu, Çal’ın yerel ve doğal ürünleri ve Çal Bağ Rotası ile Ulubey ilçesinde bulunan Ulubey Kanyonları, Balundos Antik Kenti ve Karahallı ilçesindeki Clandras Köprüsü bulunuyor.
Tanıtım etkinliğinin ilk gününde kuruluşu Lidyalılar dönemine kadar giden ve bulunduğu coğrafya itibariyle bir kavşak noktası olmasından dolayı sınır, ticaret ve tarım merkezi olan Tripolis Antik Kenti ziyaret edildi. Denizli’nin Buldan ilçesinde bulunan ve arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği antik kent hakkında ziyaretçilere arkeologlar tarafından bilgi verildi. Ardından Buldan ilçesine geçilerek Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin özelliklerini yansıtan, Buldan yöresine özgü mimari özellikleri ile tarihi Buldan Konakları gezildi. Burada yerel rehber Sait Yalçın tarafından Buldan Konakları’nın tarihçesi, mimari özellikleri ve hikayeleri anlatıldı.
Etkinliğin Uşak durağında 77 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonu oldu. Ziyaretçiler, Ulubey Kanyonu’nda yaklaşık 1 km’lik trekking rotasını yürüyüp kanyonda bulunan cam seyir terasını, salıncak ve zip-line vb. turistik ürünleri deneyimledi.
Tanıtım etkinliğinin ikinci günü Uşak’ın Karahallı ilçesinde bulunan tarihi Friglere dayanan Clandras Köprüsü’nde başladı. Fotoğraf çekimlerinin ardından Çal’a hareket eden ziyaretçiler, Çal Hançalar Köprüsü ve Kısık Kanyonunun doğal güzellikleri görme imkanı buldu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.