© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de 813 hektarlık 24 adet bal ormanı arıcılara hizmet veriyor

Türkiye’de arıcılığın en fazla yapıldığı illerden biri olan Denizli’de, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan toplamda 813,73 hektarlık 24 adet bal ormanı, zengin flora çeşitliliğiyle arıcılara hizmet veriyor.

Dünyada arı kolonisi bakımından ikinci sırada bulunan Türkiye’de bal ormanlarının sayısı giderek artıyor. Arıcılar Birliği’ne kayıtlı 1150 arıcı ile ülkede arıcılığın en yaygın olduğu illerden biri olan Denizli’de, Acıpayam’da 1, Babadağ’da 2, Baklan’da 1, Bekilli’de 1, Beyağaç’ta 1, Buldan’da 1, Çal’da 1, Çameli’de 2, Çivril’de 4, Honaz’da 1, Merkez’de 1, ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan Uşak iline bağlı Banaz’da 2, Esme’de 1, Karahallı’da 1 ve Uşak Merkez’de 4 olmak üzere toplamdaı 24 adet bal ormanıyla 813,73 hektarlık alanda arıcılık faaliyetleri devam ediyor. Zengin flora çeşitliliği sağlayan bal ormanları, bal ve polen gibi arı ürünlerinin verimliliğini arttırırken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.

TÜM HABERLER