Denizli'de afet anında iletişim kesilmeyecek
ACIPAYAMTürkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Denizli Şubesi (TRAC) Türkiye Afet Müdahale Planı Haberleşme grubu üyesi olarak afetlerde kesintisiz iletişimin sağlanması için 1840 metre yükseklikte bulunan Çökelez Dağında telsiz aktarıcı sisteminin bakımı gerçekleştirildi.
TRAC ekibi afetlerde kesintisiz iletişimin sağlanması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Denizli ve çevre iller arasında telsiz haberleşmesini sağlamak amacıyla 1840 metre yükseklikte bulunan Çökelez Dağında zor hava koşullarına rağmen aktarıcı sisteminin bakımları gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucu elde edilen veriler doğrultusunda telsiz vericisinin kapsama alanı genişletilerek, olası afet anında iletişimin güçlendirilerek kesilmeyeceği tespit edildi.
“1840 metre rakımda aktarıcı sisteminin bakımını gerçekleştirdik”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Denizli TRAC Şube Başkan Yardımcısı Salih Evranoğlu, “Afetlerde GSM operatör iletişim sistemlerinin ilk saatlerde yoğunluk ve teknik aksaklıklar nedeni ile kullanılamıyor. Afetlerin altın saatleri olarak adlandırılan ilk 72 saatte sistemlerimiz aktif olarak bizim ve ihtiyaç halinde kamunun hizmetinde görev yapmaktadır. Denizli’nin kuzeyinde bulunan Çökelez dağında 1840 metre rakımda İzmir, Aydın, Uşak ve Burdur illerine kadar haberleşme sağlayan telsiz aktarıcı sisteminin bakımını gerçekleştirdik. Zorlu görevi başarıyla gerçekleştiren ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Acil durumlarda cep telefonları yerine gelişen teknoloji olmasına rağmen telsiz cihazlarının hala daha önemli olduğunu bu sayede görmüş oluyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.