Denizli’de arı yetiştiricilerine 108 ton şeker dağıtıldı
ACIPAYAMDenizli’de Arı Kayıt Sistemine kayıtlı ve aktif arıcılık yapan arı yetiştiricilerine, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gözetiminde 108 ton şeker dağıtımı yapıldı.
Dağıtım törenine Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Denizli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çomak, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar, il müdürlüğü teknik personelleri ve yetiştiriciler katıldı.
Dağıtımı yapılan şekerlerin düşük fiyat ile üreticiye verildiğini ifade eden İl Müdürü Yılmaz Erkaya, “Denizli ili genelinde 288 mahallede 89 bin 49 adet fenni kovanla,1.190 (aktif) birlik üyesi arıcılık yapmaktadır. İlimizde 1 adet 154 ton kapasiteli bal işleme tesisi mevcut olup, 2021 yılında üretilen bal miktarı 610 bin 22 kilogramdır. Bu proje ile Bakanlığımız arı yetiştiricilerinin 2022 üretim döneminde girdi maliyetlerini düşürmek ve arıcılarımıza destek olmak amacıyla Türk Şeker A.Ş. anlaşarak düşük fiyattan şeker dağıtımı yapmaktadır. İlkbahar döneminde kovandan çıkan arıların yiyecek stokunun bitmesi, çiçek ve nektarın olmadığı bu erken dönemde arının teşvik beslenmesi yapılması gerektiği için arıların tüketebileceği miktarda şerbet verilmesi gerekmektedir. Dağıtılacak şekerlerin teşvik beslenmesinde kullanılmasıyla arı ölümlerinin önüne geçilecek” dedi.
Arı yetiştiricilerinin şekerlerini teslim alması ile dağıtım töreni sona erdi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.