© Haber Acıpayam 2022

Denizli'de aşılı fidan üretimi devam ediyor

- Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde aşılı fidan üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Yılda yaklaşık yirmi türde yirmi bin aşılı fidan üretilerek ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına katkı sağlanıyor.

Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğünde aşılı fidan üretim faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Şubat-Mart aylarında yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen aşılı fidanlar sürgün vermeye ve çiçek açmaya başladı. Bu yıl üretim çalışmalarında fıstık çamı, leylandi, pramidal servi, kırtık servi ve yalancı servi gibi ibreli türler ile başladıktan sonra, akçaağaç, ıhlamur, sofora, sığla, süs kirazı, ceviz, badem, alıç, hünnap ve dut gibi yapraklı türlerde de başarılı sonuçlar elde edilen Aşılı fidan üretimi, pembe çiçekli akasya türü ile devam ediyor.

Öte yandan, Denizli Orman Fidanlık Müdürlüğünün ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere yılda yaklaşık yirmi türde yirmi bin aşılı fidan ürettiği öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.

TÜM HABERLER