Denizli'de piknik ateşi yangına yol açtı
ACIPAYAMDenizli'de piknik ateşi yangına yol açtı Elektrik dağıtım firması çalışanlarının duyarlılığı yangının büyümesini önledi
Denizli’nin Çivril ilçesinde piknikçilerin tam olarak söndürmediği ateşten çıktığı iddia edilen yangında 10 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yoldan geçerken fark ettikleri yangına elleriyle müdahale eden elektrik dağıtım firması çalışanlarının duyarlılığı yangının büyümesini önledi.
Edinilen bilgiye göre, Çivril ilçesine bağlı İğdir Mahallesi’nde bulunan Çamlık Mesire Alanı'nda ateş yakan piknikçiler, odun ve mangal kömürlerini tam olarak söndürmeden bölgeden ayrıldı. Bölgede etkili olan fırtınayla birlikte yeniden tutuşan odunlardan çıkan kıvılcım, çevredeki kuru otları tutuşturdu. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangını görevden dönen ADM Elektrik açma kesme personeli fark etti. Yolda fark ettikleri dumanın kaynağına giden elektrik dağıtım firması çalışanları, geniş bir alana yayılan yangına önce kendileri müdahale etti. Rüzgarla genişleyen yangını kontrol altına almak mümkün olmayınca 177 orman yangını ihbar hattından destek istendi. Yangına Çivril Orman Şefliği arazözleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede yapılan incelemelerde, yangının başlangıç noktasındaki piknik ocağının sıcak olması dikkatleri piknikçilere çevirdi. Yangında 10 dönüm ormanlık alan zarar görürken, tam olarak söndürülmeyen ateşten çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.