Denizli'de yeni ormanlar planlı olarak kuruluyor
ACIPAYAMDenizli Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığı, yeni ormanların planlı olarak kurulması için personeline yönelik eğitimlerini sürdürüyor.
Orman yetiştirme olarak tanımlanan silvikültür; yeni ormanların planlı olarak kurulması ve bunların doğal ormanlarla birlikte yetiştirilmesi, bakımı, gençleştirilmesi ve varlıklarının en iyi şekilde devam ettirilmesi ile uğraşan bir bilim dalı olarak biliniyor.
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığı da bu çerçevede Silvikültürel Uygulamalar konulu eğitimlerine Buldan Orman İşletme Müdürlüğünde devam etti. Silvikültürel uygulamalar ile ilgili bütün konuları kapsayan eğitime Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Daire Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Rıdvan Çörtü, Orman Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Acar, Silvikültür Şube Müdürü Aslı Meler, Daire Başkanlığı ve Bölge Müdürlüğü, şube müdürleri ile Buldan, Denizli ve Çal Orman İşletme Müdürlüğü teknik personeli katılım sağladı.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.