Denizli’deki yurtlarda kayıt heyecanı yaşanıyor
ACIPAYAMYeni yükseköğrenim yılında Pamukkale Üniversitesinde okuyacak öğrencilerden Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli Yurtlarında konaklayacaklar hafta sonu kayıtlarını yaptırdı. Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bu yıl 11 öğrenci yurdunda 12.394 yatak kapasitesiyle hizmet verileceği, yurtlara başvuru yapan hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığı belirtildi.
2023-2024 Yükseköğrenim Eğitim ve Öğretim Yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Denizli’de bulunan yurtlarda konaklayacak öğrenciler, aileleriyle birlikte hafta sonu yurtlara gelerek kayıtlarını yaptırdı. Yurt yetkililerinin yoğun mesai harcadığı görülürken öğrencilerin kalacağı yurtlar ve sosyal tesisler öğrencilere tanıtıldı.
Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilere yönelik "Gençler, evinize hoş geldiniz! GSB yurtlarında yeni dönem başlıyor. Üniversite hayatınız ve yurtlarımızda yeni başlangıçlar ve fırsatlar sizleri bekliyor" afişleriyle tesisler donatıldı. Karşılama standlarından kayıt masalarına ve odalarına yerleşene kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarının ilgisi ve ikramlarıyla karşılaşan öğrenciler ve veliler, gösterilen ilgiden memnun kaldı.
Öğrencilerini yerleştiren aileler gün boyunca çocuklarıyla yurt bahçesinde ve sosyal tesislerde zaman geçirdi. Heyecan, gurur ve üzüntü gibi duyguların bir arada yaşandığı anlarda aileler öğrencilerini yurtlara yerleştirerek memleketlerine döndü.
“Gençlerimize yatırım geleceğimize yatırımdır”
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yurt hizmetleri anlamında 7/24 öğrencilerin yanlarında olduklarını kaydeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, bu ülkenin gençlerinin her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğunu söyledi. 11 öğrenci yurdu ve 12.394 yatak kapasitesi bulunan Denizli’deki yurtlara başvuran hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını ifade eden İlman, yurtlarda ki barınma, yemek ve konforun yanısıra sosyal ve kültürel anlamda da sorumluluklar taşıdıklarını belirtti. Kültür, sanat, spor ve teknoloji başta olmak üzere gençlerin her alanda donanımlı yetişmeleri için çalıştıklarını kaydeden İlman, Türkiye Yüzyılı hedefine özgüveni yüksek gençlerle birlikte yürüdüklerini kaydetti.
Yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan, özel yetenek öğrencileri için yurt başvuruları başlarken, Denizli yurtlarında misafir edilecek öğrenciler için yeterli kontenjanın olduğu belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.