© Haber Acıpayam 2022

Denizli’den 4 ton meyve cips Amerika’ya gönderildi

Denizli’nin Çivril ilçesinde bulunan tesiste üretilen 4 ton meyve cips, Amerika’ya ihraç edildi.

Çivril ilçesinde bulunan Kurutma Tesisinde üretilen cipsler, dünyanın farklı ülkelerine ihracat ediliyor. Tesis sağlıklı atıştırmalık olarak üretilen 4 ton meyve cips, Amerika’ya ihraç edilmek üzere yola çıktı. Denizli’de yetişen meyvelerin de yurtdışına ihracatı sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde tesisi büyüterek, yurt dışı pazarını daha da büyütmeyi hedeflediklerini söyleyen Köy Kooperatifleri (Köy-Koop) Denizli Birliği Bölge Başkanı Mehmet Varol yaptığı açıklamada, “Üretmiş olduğumuz ürünleri Kuru Yeşil firması ile ortak çalışmalarımız sonucunda Amerika’ya ihraç ediyoruz. Ürettiğimiz 4 ton sağlıklı atıştırmalıkları Çivril’deki Kurutma Tesisimizden Amerika’ya gitmek üzere yola çıkardık. Kalitesine ve boyutlarına göre ayırdığımız yaş meyvelerimizi kurutma işleminin ardından paketleme yaparak sevkiyata hazır hale getiriyoruz" dedi.

"Yurt dışı pazarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz”
Sağlıklı ürünleri yurtdışına sevk ettiklerini anlatan Varol, "Yurt dışında, ürünlerimiz meyve cipsi ya da sağlıklı atıştırmalık olarak tüketiliyor. Amerika’ya gönderdiğimiz ürünlerimiz çilek, elma, incir ve erik kurusu olmak üzere toplamda 4 ton ürünümüzü 1 konteyner şeklinde gönderdik. Ayrıca ülkemizde de satışlarımız devam ediyor. Kurutulmuş elma, armut, portakal, cennet hurması ve benzeri ürünlerimiz yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Önümüzdeki günlerde tesisimizi büyüterek, yurt dışı pazarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

TÜM HABERLER