Denizlili şehit Uzman Çavuş Kemal Özek köyünde son yolculuğuna uğurlanacak
ACIPAYAMPençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Denizlili İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in baba ocağı olan Buldan’ın Beyler Maahllesi’nde son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Şehitle aynı ismi taşıyan büyük amcası Kemal Özek’in 42 yıl önce Pancarköy faciasında şehit olan 65 askerden birisi olduğu ortaya çıktı.
Irak’ın Kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit operasyonu çerçevesinde Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada beş asker şehit oldu. Şehitlerden birisi olan 26 yaşındaki Buldanlı İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in Buldan ilçe merkezindeki baba evine Türk bayrağı asılırken; şehidin nişanlı olduğu, doğu görevi sonrası düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Şehidin naaşının bugün Denizli’ye getirilerek, doğum yeri olan Buldan’ın Beyler Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlanacağı ifade edildi.
Aynı adı taşıyan büyük amca Kırklareli’nde şehit düşmüş
Şehit İstihkam Uzman Çavuş Kemal Özek’in kendisiyle aynı ismi taşıyan babasının amcası Kemal Özek’in de 42 yıl önce Kırklareli’nde yaşanan Pancarköy faciasında şehit olan 65 askerden birisi olduğu ortaya çıktı.
Trajik uçak kazası, 22 Eylül 1981 günü Babaeski'nin Alpullu Kasabası yakınlarındaki Pancarköy'de meydana geldi. Yıldırım Sonbahar 81 Tatbikatı için Pancarköy yakınlarındaki tatbikat alanındaki ve o esnada istirahat verilmiş olan 65. Piyade Tümeni 241. Alayına bağlı 2. Piyade Taburu Karargâh ve Karargâh Destek Bölüğü askerlerinin üzerine yine tatbikatta görevli olan Bandırma 6. Ana Jet Üssü'nden kalkan ve henüz 23 gün önce yeni rütbesine terfi eden Pilot Yüzbaşı Mustafa Özcan komutasındaki Nortrhop F-5 tipi akaryakıt yüklü uçağın düşmesi sonucu 65 asker yanarak şehit oldu. Buldanlı Kemal Özek de pilot ve 64 askerin şehit olduğu faciada şehit olan askerler arasında yer aldı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.