© Haber Acıpayam 2022

Dolu yağışı bağları vurdu

 Denizli’de etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışında bazı ilçelerdeki bağlar büyük zarar gördü.

Denizli’nin kent merkezinde dün aniden bastıran yağmur sonrası bazı ilçelerde dolu yağışı etkili oldu. Dolunun en çok görüldüğü Çameli, Çal ve Bekilli ilçelerinde yüzlerce dekar bağ arazisi büyük oranda hasar aldı. Hububat tarlaları ile meyve bahçelerinde de zarara neden olan dolu yağışı yaklaşık 10 dakika sürdü. Bağlarına giden çiftçiler karşılaştığı manzara sonrası büyük üzüntü yaşayarak zararlarına en aza indirmek için önlemlerini artırdı. Bir çok çiftçinin doludan etkilendiğini ifade eden Karakaya Mahalle Muhtarı Nuri Salın, “Dolu yağışı kısa sürdü ama etkili oldu. Çok üzgünüz. Hasar tespiti tam olarak yapılmadı ancak, bölgedeki binlerce dekar arazi olumsuz etkilendi. Dolu yağışı Bekilli ilçesinin bir bölümü ile Çal’ın Karakaya, Sazak ve Kaplanlar bölgelerinde etkili oldu” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER