En özel sergi 30 Mayıs’ta kapılarını kapatıyor
ACIPAYAM“Kaçırmayın!”Denizli Büyükşehir Belediyesinin cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya 53 farklı branşta verdiği ücretsiz kurslarda eğitim alan 1.185 kursiyerin binlerce eserinin beğeniye sunulduğu en özel sergi 30 Mayıs’ta kapılarını kapatıyor.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin “Geçmişin Altın İzleri El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu" temasıyla sunduğu 7. Karma Sergi büyük beğeni toplarken, 53 farklı branşta eğitim alan bin 185 kursiyerin 5 bin adet eserinin yer aldığı sergi 30 Mayıs’ta kapılarını kapatacak. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam eden sergide cam boncuktan seramiğe, kağıt rölyeften tel kırmaya, sır üstü porselen dekorlamadan soğuk seramik çiçek yapımına kadar 5 bin eserbeğeniye sunulurken,el emeği göz nuru yapıtlarını satma imkanına da kavuşan kursiyerler ev ekonomilerine de katkıda bulunabiliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi DENMEK ve Genç Denizli projesi kapsamında ortaya konan binlerce eser 30 Mayıssaat 19.00’a kadar görülebilecek.
Başkan Çavuşoğlu kursiyerleri yalnız bırakmıyor
Sergiyi ziyaret ederek kursiyerleri yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 45 eğitmen ve bin 185 kursiyerle el emeği göz nuru binlerce eserin ortaya konduğu serginin çok özel olduğunu söyledi. Sergiye emek veren herkese teşekkür eden Başkan Çavuşoğlu, “Türk el sanatlarının gelişmesinin yanında vatandaşlarımızın sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmasında önemli rol oynayan, özellikle kadınlarımız için de oldukça yararlı olan kurslarımızda ortaya çıkan binlerce eser beğeniye sunuldu. Tüm halkımızı 30 Mayıs’a kadar el emeği göz nuru güzel eserleri görmeye davet ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.
Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor
Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.
Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor
Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.
Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu
Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.