© Haber Acıpayam 2022

Esarete boyun eğmeyen şehir: Denizli

15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün 102. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "15 Mayıs 1919, esarete başkaldıran şehrimizin gurur günüdür" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü'nün 102. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs 1919'un esarete başkaldıran Denizli'nin gurur günü olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Vatanımızın şehir şehir işgal edildiği, aziz milletimizin özgürlüğüne kastedildiği bir dönemde tutsaklığa başkaldıran ecdadımız İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden saatler sonra tavrını ortaya koymuş ve Milli Mücadele ateşini Denizli'de yakmıştır. Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde bir araya gelen atalarımız ülkemizde işgale karşı ilk direniş hareketini başlatmıştır. Denizli’de yakılan bu kıvılcım, bugün hür ve bağımsız yaşamamızın vesilesi ve başlangıcı olmuştur" ifadelerini kullandı.

 

Denizli'nin İstiklal mücadelesinde de Ata'sının yanında sapasağlam durduğunu ve bağımsızlık mücadelesi verdiğini anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Nasıl ki 15 Mayıs 1919'da düşman postalını şehrine sokmayan Denizlimiz yüzlerce yıl önce de haçlı ordularına karşı aynı mücadeleyi sergilemiştir. Ecdadımız 1148 yılında Kazıkbeli Savaşı'nda, 1176 yılında Miryokefaon Savaşı'nda da vatanını kanının son damlasına kadar savunmuş ve bu kutsal toprakları asla terk etmemiştir. Ülkemizi paramparça ederek bayrağımızı, inancımızı, değerlerimizi yok etmek isteyenler 15 Temmuz 2016 hain kalkışmada bunu bir kez daha denemiştir. Ancak hesap edemedikleri tek şey, Türk milletinin şanlı ve şerefli tarihidir.

 

Bizlere düşen en büyük görev ise bu şanlı ve şerefli geçmişi yaşatmak, atalarımızın yaptığı gibi kanımızın son damlasına kadar vatanımıza sahip çıkarak bu kutsal toprakları gelecek nesillere sapasağlam bırakmaktır. Buna inancımız tamdır. Bu vesilelerle bir kez daha başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal topraklar için gözünü kırpmadan canını veren şehtilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor, her birine Yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER