FUARLAR ŞEHRİ DENİZLİ
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği Ege’nin iki büyük fuarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Osman Zolan, Denizli’nin fuarlar şehri olması için birçok etkinlik ve fuar organizasyonu düzenlediklerini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin aynı gün başlayan Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF) 2014 ve 19. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’na ev sahipliği yaptığını belirterek, kentin adının fuarlarla da özdeşleştiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda düzenlenen EGEKAF ile 19. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı aynı gün kapılarını ziyaretçilerine açtı. EGEKAF’ın ardından 19. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin tarım ve hayvancılıkta çok büyük imkanlara sahip olduğunu belirterek, “Denizli’miz sanayi ve ticarette olduğu gibi tarımda da güzel noktalara geldi” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa verdiği destekleri anlatan Başkan Zolan, lisanslı depoculuk, ceviz fidanı, tarım makinaları, tohum gibi 50’nin üzerinde destek projesi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Bunları şov olsun, algı olsun diye değil şehrimzidesürdürülebilir tarım ve hayvancılık yapılsın, üreticimiz daha çok üretsin ve kazansın diye yaptık” dedi.
“Bu alanda çok zenginiz”
Fuarların çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bugün şehrimiz çok güzel, şenlik havasında iki büyük fuara ev sahipliği yapıyor. Şehrimizde EGEKAF 2024 ve 19. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarıgerçekleşiyor. Ege’yi kapsayan binlerce gencimiz, üreticimiz ve sektörün ileri gelenlerinin katıldığı fuarların Denizli’de olması çok kıymetli” dedi. Denizli’nin fuarlar şehri olması için birçok etkinlik ve fuar organizasyonu düzenlediklerini kaydeden Başkan Zolan, belediyecilik hizmetlerinin çok önemli olduğunu ancak bu güzel organizasyonların da şehre getirilip insanların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini işaret etti. Fuara katılanlara teşekkür eden Başkan Zolan, “Bu alanda çok zenginiz. Herkes en iyisini, en güzelini yapmak için gayret sarf ediyor. Ben emek veren herkese çok teşekkür ediyor, fuarımızın insanımıza güzellikler getirmesini, üretimi artırma noktasında katkı sağlamasını diliyorum” dedi.
Büyükşehirstandında destekler anlatıldı
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Osman Zolan, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve beraberindekilerle fuarı gezdi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa yönelik verdiği desteklerin anlatıldığı standı da ziyaret eden protokol üyeleri bir süre fuarı gezerek vatandaşlara ve işletmelere “hayırlı fuarlar” diledi.
İlginizi Çekebilir
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.
Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor
Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.
Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor
Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.