© Haber Acıpayam 2022

Gelecek üstün yeteneklilerle tasarlanacak

Denizli'de Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı çerçevesinde hayata geçirilen 'Üstün Yeteneklilerle Geleceği Tasarlama' projesi çerçevesindeki çalışmalar tamamlandı.

Avrupa Birliği destekli Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığınca yürütülmekte olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı (IPA) bünyesinde Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı çerçevesinde “Designing The Future With Gifted” (Üstün Yeteneklilerle Geleceği Tasarlama) projesinin kapanışı yapıldı. Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü, projenin kapanış programına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürü Yasin Temel, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı konuşmasında, “Marka şehir Denizli derken; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, mesleki eğitim ve liselerimizin yanı sıra özel eğitim alanımız da güçlü bir yönümüz. Kurumlarımızın yeniliklerle donatılması ve öğrencilerine bu istikamette eğitimler vermesi adına farklı hibe kaynaklarından yararlanıyoruz. Bugünkü projemiz AB İPA projeleri arasında yer alıyor. Yetenekli öğrencilerimizin 21. yy becerileriyle donatılması ve bu öğrencilerimizin yetenek alanlarının artırılması ve hayat başarımı noktasında daha üst seviyeye gelebilmesi için bizim için çok önemli ve kıymetlidir. Öğrencilerimizin bu okullarımıza ulaşabilmesi adına ilimizdeki BİLSEM sayımızı beşe çıkardık. Projemizle teknolojik alanda yaşanan gelişmeleri öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize aktararak, yenilikçilik bir anlayış ile çalışmalar yaptık. Yaptığımız çalışmalarımızı sektör ile ortaklaşa yapıyoruz. İlimiz sektörünün destekleri ile onların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Daha nice güzel proje ve çalışmalarda bir arada oluruz” dedi.

Programda konuşmaların ardından “Designing The Future With Gifted” Projesi’nin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Eğitimde Genişletilmiş Gerçeklik ve Metaverse Deneyimini Koç Üniversitesi Karma LAB Öğretim Görevlisi Okan Efe katılımcılara aktardı. Program sonunda proje hedef grup öğretmenlerine, projede görev alan öğrenciler ile Workshop faaliyetine katılan öğretmenlere plaket takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER