© Haber Acıpayam 2022

Geri dönüşüme büyük katkı


Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (AEEE) ekipler tarafından biriktirilen okullardan toplandı. Yaklaşık 4 ay süren atık toplama sürecinde, belirlenen 5 okul kampanyaya katkı sağladı. Toplanan atıklar, TÜBİSAD Yetkilendirilmiş Kuruluşu aracılığı ile elektronik geri dönüşüm tesisine sevk edildi.
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, çevre bilincinin erken yaşta öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak çevre bilinci ve geri dönüşüme fazlasıyla önem veriyor, çalışmalarımızda hassas davranıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir, temiz bir dünya bırakmak bizlerin bir borcu. Çevre bilinci, erken yaşta öğretilmesi ve öğrenilmesi gereken bir konu. Ömrünü tamamlamış elektronik eşyaları geri kazanarak, yeni ürünlerde kullanılmasını, böylelikle enerji tasarrufu sağlamak, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve doğal kaynakları korumayı hedefliyoruz. Kampanyamız kapsamında çocuklarımız 6,5 ton elektronik atık toplayarak geri dönüşüme ciddi anlamda katkı sağladılar. Projemize katılan, gerekli duyarlılığı gösteren okullarımıza, öğrencilerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

TÜM HABERLER