Halk eğitimi merkezleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek oluyor
ACIPAYAM Denizli Halk Eğitimi Merkezleri ekipleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara olan desteğini aralıksız olarak sürdürüyor.
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bölgedeki pek çok ili etkileyen deprem afeti ilk günden itibaren Denizli’de bağlı tüm halk eğitim merkezleri depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda kıyafetten polar battaniyeye, çoraptan havluya, uyku tulumundan örgü oyuncaklara kadar daha birçok ürün üreterek deprem bölgelerine gönderdi.
Her türlü zorluğu aşmanın anahtarı eğitimden geçer düşünceyle Milli Eğitim Bakanlığı Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı hayat boyu öğrenme kurumları, deprem bölgesinde etkinlik ve faaliyet yaparak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor. Bu etkinlik ve faaliyetler depremden etkilenen şehirlerde MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce oluşturulan “Destek Koordinasyon Merkezleri”nde gerçekleştiriliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, yaptığı açıklamada; “Hatay/Antakya’da Milli Eğitim Bakanlığınca oluşturulan Destek Koordinasyon Merkezine ilk olarak ilimiz Çal Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzün 8 kişilik Halk Eğitimi Faaliyetleri Ekibi gitti. Burada görevli oldukları süre içerisinde vatandaşlarımıza yönelik çeşitli kurs ve etkinlikler düzenlediler. Görevlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak geçtiğimiz günlerde ilimize geri dönen ekibimizden Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan 7 kişilik ekip görevi devraldı. Merkezefendi Ekibi 13-19 Mart 2023 tarihleri arasında görev yapacaklar. Halk Eğitimi Faaliyetleri Ekibi öncelik olarak kadın ve çocuklara yönelik birçok faaliyet yapmaktadır. Ekibimizin yanlarında götürdükleri kumaş ve dikiş makinaları ile depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda ürünler dikilmektedir. Çocuklara yönelik boyama, sportif faaliyetler, müzik etkinlikleri, eğlenceli çocuk oyunları vb. birçok etkinlik yapılmaktadır. Hayat boyu öğrenme kurumlarımız ‘her yerde, her yaşta, her koşulda eğitim’ diyerek depremzede vatandaşlarımızın bir nebze olsa da yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Gönüllü olarak deprem bölgesine giderek vatandaşlarımıza hizmet eden arkadaşlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi
Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.