Hemoroid korkulu rüyanız olmasın
ACIPAYAMHemoroitin halk arasında basur veya mayasıl olarak tabir edilen bir nevi damar hastalığı olduğunu belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, hemoroidin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı.
Hemoroidin genellikle makat çevresinde ve ya büyük abdest yaparken ağrı, kanama veya kaşıntı şikâyetiyle kendini belli ettiğini anlatan Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, bunun sebebinin de özellikle anüs çevresindeki damarların genişlemesine bağlı sarkmalar olduğunu dile getirdi. Op. Dr. Mehmet Tekin, bu genişlemeler ve sarkmaların zaman zaman o bölgedeki ısı artışı veya nem artışına bağlı peşinden kaşıntıları getirebileceğini ifade ederek, “Hemoroit en hafif ağrıdan başlayarak dayanılmaz ağrılara kadar giden uzun bir periyodu vardır. Genellikle hemoroit deyince halk arasında sıkça söylenen iç hemoroit veya dış hemoroit olarak bazı tipleri vardır. Bunlar iç veya dış olması tedavi yönteminde çok fazla bir şey değiştirmez.” dedi.
Beslenme ve yaşantı şeklini değiştirmek gerekiyor
“Hemoroid hastalığından kurtulmak için beslenmemizi ve yaşantı şeklimizi değiştirmemiz gerekir” diyen Op. Dr. Mehmet Tekin, “ Öncelikle tedavisinde diyetin düzenlenmesi yani acılı, baharatlı ve kabızlık yapacak gıdalardan kaçınılması gerekir. Ağır kaldırmamak ıkınıp zorlamamak gerekir. Daha sonrasında damarları kuvvetlendiren bazı ilaçlar veya halk arasında çokça kullanılan fitil ve kremler medikal tedavide yani ilaç tedavisinde yer almaktadır. Kabızlığı önleyecek bazı ilaçlar şurup, tablet ilaçlar olabilir. Ama bizlerin tercihi diyetinin düzenlenmesi ve düzenli beslenmek. Kabızlık şikayetlerini gidererek hemoroit semptomlarının gerilmesine neden olabilir.” şeklinde konuştu.
İlaç tedavilerinin yanında cerrahi tedaviler de hemoroid tedavilerinde tercih edilen bir seçenektir
Her şeyde olduğu gibi ilaç tedavisiyle devam alınamıyorsa, en kesin çözümünün ameliyat olduğunu söyleyen Op. Dr. Mehmet Tekin, şu uyarılarda bulundu:
“Ameliyat deyince korkmamak gerekiyor. Ameliyatlar birkaç çeşit yapılıyor. Cerrahi yöntemden çıkarılmasından lazer ile yakılana kadar farklı çeşitlerde operasyonlar hemoroid hastalıklarının kurtulmasında bizler için bir seçenektir. Kesinlikle hemoroitten, ameliyattan, tedavi olmaktan korkmamak gerekir. Çünkü tedavisi olan bir şey de sıkıntıya düşmek doğru bir şey değil. Her gün çekmektense bu hastalığın tedavisini olarak hayata tekrar konforlu olarak yaşamaktır. Herkesin istediği bu imkanları da biz Özel Tekden Hastanesi olarak sizlere sunmaktayız. Yani tedavi de medikal tedavi, ilaç tedavilerinin yanında cerrahi tedaviler de hemoroit tedavilerinde tercih edilen bir seçenektir.”
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.