© Haber Acıpayam 2022

İKLİM DOSTU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için bir süre önce İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin İklim Eylem Planını hazırlamak için düğmeye bastı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla iklim değişikliği "azaltım ve uyumu" çalışması gerçekleştiren Türkiye'deki ikinci Büyükşehir Belediyesi olacak.

 Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için bir süre önce İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'nin İklim Eylem Planını hazırlamak için düğmeye bastı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla iklim değişikliği "azaltım ve uyumu" çalışması gerçekleştiren Türkiye'deki ikinci Büyükşehir Belediyesi olacak. 
Çevresel sorunların başında gelen iklim değişikliğinin gelecekte insan hayatına vereceği zararı en aza indirmek için bir süre önce çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi kapsamında Denizli'nin İklim Eylem Planı hazırlanması için düğmeye bastı. Denizli'nin İklim Eylem Planı hazırlanması için düzenlenen protokol törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı, Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye Direktörü Rifat Ünal Sayman ve beraberindekiler katıldı. Bölgesel Çevre Merkezi REC Türkiye Direktörü Sayman, projenin çok önemli olduğunu belirterek, iklim eylem planları hazırlanmasında yerel yönetimlerle yapılan işbirliğinin öneminden bahsetti. İklim değişikliği azaltım ve uyum stratejileri kapsamında tüm kurumlarla eğitim ve çalıştaylar düzenleyeceklerini ifade eden Sayman, Denizli'nin iklim eylem planı kapsamında uluslararası bir ağa dahil olmasının da kolaylaşacağını söyledi.

İklim değişikliği ile tüm dünya mücadele etmeli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, iklim değişikliğinin her geçen daha fazla hissedildiğini belirterek, bunun bilinen ve bilinmeyen sebepleri olduğunu söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin gelecekte insanların daha rahat yaşayabilmesi adına gayret gösterdiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "İklim değişikliğinde hem uyum hem de azaltım noktasında gayret gösterilmesi gerektiğini düşünerek bir süre önce proje başvurusunda bulunduk. Projemiz kabul gördü ve çalışmalara başladık. Sizlerle yapacağımız protokol çerçevesinde; iklim değişikliği uyum ve azaltım noktasında tüm katılımcılarla birlikte Denizlimizde eğitimler, çalıştaylar düzenleyerek farkındalık yaratıp, yapılabilecek uygulamaları gündeme getireceğiz. İklim şehrimizle, ülkemizle sınırlı olan bir şey değil Bu tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir konu." 

"Öncü belediyeler arasına girmek istedik"

Başkan Zolan, "Başta hükümetimiz olmak üzere ülkemiz iklim değişikliği konusunda tüm anlaşmaların altına imza atarak uyum noktasında gayret gösteriyor. Bizler de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliği uyumu ve azaltım noktasına öncü belediyeler arasına girmek istedik. İnşallah bu yapacağımız çalışmalarla gelecek nesillere güzel bir şehir, yaşanabilir bir ülke, nefes alınabilir bir dünya bırakabiliriz. Herkesin elinden geleni yapması gerekir. Denizlimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Türkiye'de ikinci

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinatörlüğündeki "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver Projesi" başlatmıştı. İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver Projesi kapsamında imzalanan söz konusu çalışmanın tamamlanmasıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği "azaltım ve uyumu" çalışması gerçekleştiren Türkiye'deki ikinci Büyükşehir Belediyesi olacak. 

İlginizi Çekebilir

Denizlili Lösemi tedavisi gören çocukların yeni yıl hayalleri gerçeğe dönüşüyor

LÖSEV, lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların yeni yıl dileklerini gerçeğe dönüştürmek amacıyla "Dilek Topla Benim İçin" kampanyasını hayata geçiriyor. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yürütülen kampanya için ve bu yıl Denizli’de açılan ofisin de kutlamasını kapsayan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Denizlili 3 firma bakanlığın ifşa listesine girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı son denetim sonuçlarında Denizli'den 3 firma yer aldı. Yapılan kontrollerde, takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi ile piliç sucuk ürünlerinde mevzuata aykırı içerik kullanımı tespit edildi.

Denizli’de piyasa değeri 3 milyon TL olan kaçak mala el konuldu

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen kaçakçılıkla mücadele operasyonu sonucunda yaklaşık piyasa değeri 3 milyon TL olan otomobil parçası ele geçirildi.

Servis şoförünün dikkati faciayı önledi, işçiler saniyelerle yanmaktan kurtuldu

Denizli’de Organize Sanayi Bölgesindeki bir firmanın işçilerini taşaıyan servis şoförünün dikkati faciayı önledi. Dumanları fark ederek aracı yol kenarına çeken şoförün işçileri tahliyesinin hemen ardından servis alev topuna döndü.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Karşı şerdi geçerek takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti

Denizli'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil karşı şeride geçti. Hızla karşı şerit refüjlerini çarpan otomobil takla attı. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER