İki başörtülü kıza sözlü tacizde bulunan kişi tutuklandı
ACIPAYAMDenizli'de otobüse binen başörtülü iki üniversite öğrencisine hakaret ettiği ve sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, 14 Şubat saat 20.30'da Denizli Büyükşehir Belediyesine ait 9 numaralı hat otobüsünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Pamukkale Üniversitesinde okuyan H.D. ve K.O, üniversiteden evlerine dönmek için bindikleri belediye otobüsünde kartlarında yeterli olmaması nedeniyle diğer yolculardan yardım istedi. İddiaya göre, alkollü olduğu ileri sürülen yolcu Murathan S.'nin öğrencilere hakarette bulunması üzerine, öğrenciler ile Murathan S., arasında sözlü tartışma yaşandı. Şahsın hakaret etmeye devam etmesi üzerin kız öğrenciler, yol üzerindeki Çınar Polis Merkezine gidip şikayette bulundu.
Öğrenciler, Murathan S.’nin kendilerine referandumda ‘hayır’ oyu kullanmaları halinde kartı verebileceğini belirttiği, bunun üzerine tartışmanın yaşandığını ileri sürdü.
Öğrencilerin, şahsın "Başınızı, kulaklarınız kapansın diye mi kapattınız? Siyah türbanlı seni sevdim. Bu başörtülüler 'hayır' demez" gibi sözlü tacizde bulunduğunu ileri sürmeleri üzerine soruşturma açıldı. Polis ekiplerinin belediye otobüsünün güvenlik kamerasını incelemeleri ile kimliği belirlenen Murathan S. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Murathan S., TCK’nın 115/1 maddesindeki, "İnanç, düşünce ve kanaati engellemeye yönelik" ve 102/1 maddesinde yer alan "Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İlginizi Çekebilir
Traktör ile otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Denizli’de traktör ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki araçta kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 3 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir
Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.
Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi
Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.