İnşaat maliyetleri artınca, konut fiyatları yükseldi
ACIPAYAM Korona virüs krizi, birçok iş sektörünü etkiledi. İnşaat malzemelerindeki maliyet artışlarının konut fiyatlarını da artırdığını söyleyen Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, yeni yerlerin imara açılmasının ev ve kira fiyatlarını düşüreceğini savundu.
Türkiye’de son yıllarda konut fiyatlarındaki satışların düşmesi ve fiyatlarında yükseliş yaşanması birçok vatandaş tarafından merak konusu oldu. İnşaat ürünlerinde ki maliyet artışlarının konut fiyatlarına yansımaya başladığını belirten sektör temsilcileri, kamuya çalışan müteahhitlerin ise bundan yakındıklarını belirtti. Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, inşaat malzemelerindeki yükselişin konutları etkilediğini belirterek, “Piyasadaki inşat malzemeleri maliyetlerinin artması nedeniyle birçok konut kiraları ve inşaatları olumsuz etkiledi. Denizli’de imara açılan yerler az olduğu için bu sıkışıklığa sebep oluyor. İmalat yapacak olan müttehitlerimiz ellerindeki mevcut inşaat malzemeleri bulamadığı için arsanın fiyatlarında bir artış oldu. Arsa fiyatları arttı. Her yıl artış oluyor. Bu yaşan artışlar emlakçılardan kaynaklanmıyor. Vatandaşlarımız konut fiyatlarındaki artışların emlakçılardan kaynaklandığını düşünüyor ama yanlış. Müşterilerin istediği üzerine yani arz ve talep doğrultusunda belirleniyor. İnşaat üretiminde artış yaşanması piyasayı olumlu etkiler. Ülkemizde yeni yerlerin imara açılması ve inşaat malzemelerindeki üretim birçok şeyi düzeltecektir” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi