© Haber Acıpayam 2022

İŞTE ACIPAYAM ESNAFI

Türkiye'nin birçok yerinde özellikle de fırınlarda uygulanan askıda ekmek projesine benzer bir proje Acıpayam esnafları tarafından hayata geçirildi.

Daha önce sosyal sorumluluk projesi adı altında Ankara’da ki Türkmenlere bir tır yiyecek,giyecek ve ev eşyası yardımında bulunan Cumhuriyet ilk-ortaokulu’ndan örnek bir proje daha.Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Kadir CAN’ın öncülüğünü yaptığı “Askıda Yemek” projesi hem esnaf hem de halkımız tarafından ilgi gördü.
Cumhuriyet ilkokulu öğretmenlerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığı “Askıda Yemek” projesine esnaflardan destek geldi.İlk olarak lokantaların destek verdiği projeye Acıpayam’da Efe döner, Pamukkale Restoran ve Oba Lokantası katıldı.
Projenin çıkış noktası köylerden ilçe merkezine gelen fakir öğrencilerin bir lokantaya gidip sıcak bir çorba içmesi düşüncesi.Bu proje fikrinin ortaya çıkması sonucu lokanta sahipleri ile görüşüldü ve lokanta sahipleri de projeyi sahiplendi. Projenin mimarı Kadir CAN “Bu proje aslında bizim kültürümüzde var olan hatta bazı illerde halen yaşatılmakta olan sadaka taşı adeti gibi veren el ile alan elin kim olduğu belli olmaksızın yapılan hayır projesidir.Sistem şu şekilde işleyecek “Askıda Yemek” projesini sahiplenen lokantalarımızda bu projeye özel bastırılan afişler yer alacak.Lokantaya gelen hayırsever müşteriler gönlünden geçen hayrı yapacak askıya bir yemek fişi asılacak yemek fişini gören fakir öğrenciler buraya gelip istediği yemeği yiyebilecek.Sadece fakir öğrenciler değil halkımızdan da ihtiyaç sahipleri gelip buralardan yemek yiyebilecek.Şimdilik lokantalarda başlattığımız bu projeyi ilerleyen zamanlarda daha da genişletmeyi düşünüyoruz yardımsever halkımızdan, esnaflarımızdan ve diğer lokanta sahiplerinin de desteklerini bekliyoruz” dedi.






İlginizi Çekebilir

Önüne kıran otomobile çarpan motosikletli işadamı hayatını kaybetti

Denizli’de aynı istikamette seyir halinde olan ve dönüş için ani manevra yapan otomobile çarpan motosikletli işadamı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşadamının yola düşüp metrelerce savrulduğu kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı

Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

TÜM HABERLER