Kaçan kurbanlık keçi, 5 gün sonra boş bir evde bulundu
ACIPAYAMDenizli’nin Çameli ilçesinde Kurban Bayramının birinci günü sabahı kaçan keçi, 5 gün sonra boş bir evde bulundu.
Denizli’nin Çameli ilçesinde çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşayan Feriye Özdemir, Kurban Bayramında kesmek için 6 ay öncesinden bir keçi satın aldı. Torunu Elif Irmak Özdemir’in çok sevip ‘Kirli’ adını verdiği keçiyi besleyip büyüten yaşlı kadın, bayram günü büyük bir şok yaşadı. Evin yanındaki küçük ağıldan kaçmayı başaran keçi, yapılan tüm aramalara rağmen bunulamadı. Feriye Özdemir, çaresizce yeni bir keçi satın alıp kurban etmek zorunda kaldı.
Bayramın birinci günü kaçıp kesilmekten kurtulan keçi, 5 gün sonra yaşlı kadının zaman zaman sokak kedileri için ekmek bıraktığı boş bir evde bulundu. Kurbanlık hayvanına geri kavuşan aile, onu gelecek yıl Kurban Bayramında kesmek üzere beslemeye başladı.
Kaçan keçisine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Feriye Özdemir, “6 ay önce keçiyi satın alıp beslemeye başladık. Bayram sabahı nasıl olduysa kaçıp gitmiş. Ne kadar aradıysak bulamadık. Boş evde onu görenlerin haber vermesi üzerine gidip getirdik. Oraya nasıl gitti anlayamadık. Onu besleyeceğiz, ölmez sağ kalırsam seneye kurbanlığımız hazır” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.