Kalite kontrol elemanları belgelerini aldı
ACIPAYAM“Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi” çerçevesinde düzenlenen eğitimlerde gösterdikleri çalışmalar sonucunda başarılı olan 19 katılımcıya 9 gün süren eğitimin son gününde DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
Denizli İhracatçılar Birliği öncülüğünde yürütülen “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi”nin eğitimleri dün tamamlandı. “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi” kapsamında üretim faaliyetlerinin kalite planlarına uygun şekilde giriş, ara ve final kontrollerini gerçekleştirmek, gerekli kayıtları tutmak ve iş akışı düzenini sağlayabilecek yetkinliğe sahip olabilecek nitelikte kalite kontrol elemanı yetiştirilmesine yönelik eğitim programı tasarlandı. Program çerçevesinde düzenlenen eğitimler ile yetkinlik kazandırılan katılımcıların tekstil ve konfeksiyon sektöründeki firmalarda istihdam edilmesi amacıyla destek faaliyet ve çalışmaları yürütülüyor. Proje çerçevesinde eğitimler, Kalite Kontrol konularında İlkay Gürgün ve Şenol Serttaş, mülakat teknikleri ve CV hazırlama konularında ise İş Kulübü Liderleri tarafından gerçekleştirildi. Proje katılımcısı 19 kişi, günde 6 saat olarak 9 gün boyunca toplamda 54 saatlik eğitim aldı. Eğitim programlarının içeriği; kalitenin tanımı, temel tekstil bilgisi, temel tekstil terbiyesi, terbiye işleminde ham ve mamul kontrolü, bornoz üretiminde temel bilgiler, üretim prosesleri, temel hesaplamalar, hata tanımları, kalite kontrolü, AQL Tablosu kullanımı, ara kalite kontrolü, doküman hazırlama, sonuçların değerlendirilmesi, raporun hazırlanması, kalite kontrol elemanının görev ve sorumlulukları, yetkileri, final kontrolü, hata tanımları, final kalite kontrol raporu, 7 nokta konteyner kontrolü, temel ingilizce terminoloji, iletişim becerileri, munsell testi konu başlıklarından oluştu.
Tüm bunların yanı sıra; iş görüşmelerinde dikkat edilmesi gereken noktalar, kişisel profil ve cv hazırlama ile müzakere tekniklerinde de proje katılımcılarının yetkinlikleri artırıldı. “Kalite Kontrol Elemanı Yetiştirme Projesi” ile katılımcıların tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilmesine yönelik destek faaliyetleri ve çalışmaları yürütülecek. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Tekstil ve konfeksiyon sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli personel için DENİB olarak işbirliği içerinde çalışmalar yürütüyoruz. Bu işbirliğinin sonucunda alanında yetkinliği artırılmış kişilere ulaşmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. 9 gün boyunca bizlerle olan eğitmenlerimize teşekkürlerimi sunuyor, eğitimleri başarıyla tamamlayan tüm katılımcılarımızı özverileri için tebrik ediyorum. Ayrıca, proje katılımcılarımıza bundan sonraki süreçte iş hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.
Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor
Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.
Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor
Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.
Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu
Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.