Kalp krizi geçirerek ölen adam organları ile 3 kişiyi yaşatacak
ACIPAYAMDenizli’de geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden 47 yaşındaki Hüseyin Eskin organları ile 3 kişiye umut oldu. Eskin’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak Şanlıurfa ve İzmir’e gönderildi.
Geçtiğimiz 3 Ekim’de evinde kalp krizi geçiren Hüseyin Eskin çağrılan ambulans ile Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Eskin müdahalesinin ardından Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındı. Yoğun bakımda 4 gün kalan Eskin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün hayatını kaybetti.
Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi tarafından hastanın ailesi ile yapılan görüşmeler sonucunda Eskin’in organları bağışlandı. İzmir’den gelen ekipler tarafından Eskin’in 2 böbreği ve karaciğeri alındı ve organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve İzmir Kent Hastanesi’ne gönderildi.
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de organ bağışı konusunda duyarlılığın büyük bir hızla devam ettiğini belirterek; “Organ bağışına dikkat çekmek, konunun önemini vatandaşlarımıza anlatmak ve organ bağış sayılarını arttırmak amacıyla mart ayında Denizli’de Her Bağış Yeni Bir Hayat projesine başlamıştık. Projemizin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen Denizli’de yaklaşık 10 bin kişi organ bağışında bulundu” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.