© Haber Acıpayam 2022

Kasiyerleri hedef alan dolandırıcı Denizli'de ortaya çıktı

 Denizli’de marketlere giden bir şüpheli ilk olarak kasiyeri oyalarken diğer yandan ise verdiği parayı el çabukluğu ile tekrar geri alarak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. 8 ilde aynı yöntem ile dolandırıcılık yapan şahıs yakalanmamak için aracını uzağa park etmek gibi yöntemlere başvurmasına rağmen JASAT timlerinden kaçamadı.

Denizli’de farklı marketlerden alışveriş yapan bir kişi bir yandan kasiyeri lafa tutarak oyalarken diğer yandan ise verdiği 100 TL’yi bozdurmasını istiyor. El çabukluğu ile hem verdiği parayı hem de bozdurduğu parayı alarak kayıplara karışıyor. Mağdurların durumu fark ederek Jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine Jandarmanın dedektifleri olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti. 16 farklı kamerayı 60 saat süreyle izleyen ekipler dolandırıcılık olayının şüphelisinin kimliğini ve dolandırıldık taktiğini belirledi.

Yakalanmamak için her yolu denese de kimliği tespit edildi
Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan o anlarda alışveriş için markete giren şüpheli aldığı ürünü kasiyere verirken bir yandan ise lafa tutuyor. O sırada ise 100 TL uzatarak 2 adet 50 TL yapmasını istiyor. Oyaladığı kasiyerden isen hem verdiği 100 TL’yi hem de kasiyerin verdiği 50 TL’yi alarak marketten çıkıyor. Yakalanmamak için ise aracını uzak noktaya koyması ise dikkatlerden kaçmadı. Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT timlerinin titiz çalışması sonucu şüphelinin aynı yöntemle Konya, Antalya, Mersin, Gaziantep, Aksaray, Afyon, Uşak’ta birçok noktada aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığını değerlendiriyor. Ayrıca diğer ildeki mağdurların ortaya çıkmasıyla sayının artabileceği ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

TÜM HABERLER