© Haber Acıpayam 2022

"Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü Anısına"

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Acıpayam ve yöresinde istiklal mücadelesine katılanların anısına program düzenledi.

Milli Mücadele kahramanları anıldı

"Milli Mücadele'nin 100. Yıldönümü Anısına"

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Acıpayam ve yöresinde istiklal mücadelesine katılanların anısına program düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde "100. Yılında Acıpayam Milli Mücadele Programı" adlı bir dizi etkinlik düzenledi. Programa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Turgut Tok, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yatağan Meydanı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program kapsamında dönemin önemli isimlerinden Müftü Hasan Hilmi Tokcan ile Baha Akşit’in mezarları ziyaret edildi. Daha sonra Yatağan Meydanı’nda Milli Mücadele döneminde kullanılan silah ve gereçlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Milli Mücadele ateşi ilçelere de sıçradı

Acıpayam Talip Özkan Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü Prof. Dr. Turgut Tok’un yaptığı panele, Prof. Dr. Avni İlhan, Prof. Dr. Ercan Haytaoğlu ve Işık Şenel konuşmacı olarak katıldı. Burada Acıpayam ve yöresinde Milli Mücadele döneminde yaşanılanlar anlatıldı. Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin15 Mayıs 1919’da yaktığı Milli Mücadele ateşinin, Denizli’nin ilçelerine de yayıldığına dikkat çekti. Tok, “16 Mayıs’ta Acıpayam ve Tavas ilçelerimizde, 17 Mayıs’tan itibaren Çivril, Çal, Buldan ve Sarayköy’de işgal protesto edilerek, mitingler düzenlenmiştir” diye konuştu.

“Gelecek nesillere anlatmaya devam edeceğiz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, bu tür etkinliklerin büyük önem arz ettiğini belirterek, gelecek nesillere Milli Mücadele dönemini en net şekilde anlatmaya devam edeceklerini kaydetti. Gökoğlan, “Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Müftü Hasan Hilmi Tokcan gibi vatansever ecdadımız önderliğinde halkımız düşman postalını bu topraklara sokmamıştır. Bugün gençlerimize, ecdadımızı ve şanlı tarihimizi anlatmakla yükümlüyüz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

TÜM HABERLER