© Haber Acıpayam 2022

“Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi  (DESKİ) Genel Müdürlüğünün suyun önemini ve su tasarrufunu gelecek nesillere aşılamak amacıyla başlattığı "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" adlı projesi 6 yaşına bastı. Proje ile bugüne dek 190 okulda 24 bin 370 öğrenciye ulaşılırken, bu yıl düzenlenen Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında 14 okulda 3 bin 250 öğrenciye suyun önemi anlatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim programı kapsamında gönüllü personellerce oluşturulan ekip, anaokulu ve ilkokullarda su duyarlılığı ve tasarrufu hakkında bilgilendirme yaparak konunun önemini tiyatro ve müzikal gösteriler ile anlattı.

 

Öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi

 

2022 yılında Denizli’nin merkez ve ilçelerinde belirlenen pilot okullar ziyaret edilirken gönüllü ekip, 7 anaokulunda bin 690, 7 ilkokulda ise bin 560 öğrenci olmak üzere toplamda 14 okulu ziyaret ederek 3 bin 250 öğrenciye ulaştı ve suyun önemini anlattı. Öğrencileri hem eğlendiren hem de suyun tasarrufu ile ilgili bilgiler veren “Damla” ile “Deniz” karakterlerinin yer aldığı tiyatro gösterisinin ardından dans gösterisi ile devam eden etkinliklerde; miniklere balon, magnet, rüzgar gülü ve su tasarrufu ile ilgili boyama kitabı hediye edildi.

 

"Duyarlı ve farkındalığı yüksek bireyler yetişsin istiyoruz"
 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 6 yıl önce hayata geçirilen proje ile gelecek nesillerde su konusundaki farkındalığı ve duyarlılığını artırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Su olmadan hayatın devam edemeyeceğini kaydeden Başkan Zolan, "Suyumuzu korumak ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir kent bırakmak için Denizlimizin dört bir tarafında alt yapı yatırımları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Suyumuzu tasarruflu kullanmak adına gelecek nesillerimize suyun önemini anlatıyor, duyarlılığı ve farkındalığı yüksek bireyler yetişsin istiyoruz. Projemize emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.

Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı

Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

TÜM HABERLER