© Haber Acıpayam 2022

Minikler depremzedelere yardım için ellerinden geleni yapıyor

Denizli’nin Çameli ilçesinde minikler, oyuncaklarını, harçlıklarını ve yapılan ekmekleri paketleyerek depremzedelere gönderdi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye birlik beraberlik içerisinde bölgeye yardım göndermeye devam ediyor. Denizli’nin Çameli ilçesinde, çocuklar maddi ve manevi destek sağlamak için oyuncaklarını ve harçlıklarını deprem bölgesine gönderdi. Minikler aynı zamanda ilçede yapılan ekmekleri toplama merkezinde paketleyerek aileleriyle beraber çalışıyor. El birliği ile hazırlanan yardımlar kamyonlara yüklenerek deprem bölgesine hızla ulaştırılıyor.

“Hepiniz çok kıymetlisiniz”
Deprem bölgesini televizyondan izleyen 5 yaşındaki Kurtuluş Kağan Çağdaş, akranlarına yardım edebilmek, ağlamamaları için oyuncaklarını göndermek istedi. Yardım merkezine baba Hamdi Çağdaş’la birlikte gelen Çağdaş, akranlarına mektup yazarak söylemek istediklerini babasına yazdırdı. Çağdaş’ın yazdırdığı mektup şöyle:
“Çok zor, sizi böylesine elimiz, kolumuz bağlı şekilde ekranlardan izlemek zor. Yattığımız yatak bize haram, yediğimiz bir lokma yemek boğazımızdan geçmez oldu. Elime geçen ne varsa yardım kolisine koydum. Umuyorum ki koymuş olduğum boyalar, çocukların bir an olsun içlerinde bulundukları bu zorlu şartlarda, unutmalarına vesile olur. Elimde oyuncak olarak sadece küçükken oynadığım oyuncağım ayıcığım vardı. Onu göndermek istedim. Belki birkaç çocuğun yaralarını sarar. Bu da geçecek inşallah. Emin olun şuan kilometrelerce uzakta olsak da bütün yüreğimiz sizinleyiz. Gün birlik olmak vakti, gün dua etme günü. Sığınacağımız tek kapı Allah’ın kapısıdır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepiniz çok kıymetlisiniz.”

İlçelerden ve esnaflardan yakacak, gıda yardımı devam ediyor
Denizli’deki esnaflar, sanatkarlar ve gönüllü aşçılar da deprem bölgesine yardım aracıyla yola çıktı. Depremzedelere yardım için giden 20 mobil mutfakla birlikte görev yapacak 20 aşçı da deprem bölgesine gitti. Acıpayam ilçesinde bulunan marangozlar ve odun satan esnaflar da tırlara yüklediği yakacak yardımını depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıktı.

İlginizi Çekebilir

İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi

Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

TÜM HABERLER