Minikler Dünya Su Günü’nü Başkan Zolan ile kutladı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Saime Aslan Anaokulu’nda özel bir program düzenledi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Milli Eğitim İl Müdürü Süleyman Ekici, okul idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Dünya Su Günü’ne özel çeşitli süsleme ve kıyafetlerle programa hazırlanan miniklere Büyükşehir Belediyesi DESKİ’ninsu duyarlılığı ve tasarrufunu anlatan “Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim” adlı gösterisunuldu. Daha sonra anaokulu öğrencileri bu özel gün için hazırladıkları resim sergisi ve diğer müzikal gösterilerle programa renk kattı. Miniklerle yakından ilgilenen Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler çocuklara günün anısına rüzgargülü hediye etti. Gösterilerin arından Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’ninokul bahçesinde uygulamaya koyduğu “Minik eller yağmur topluyor” projesi tanıtıldı.
Büyükşehir DESKİ projeyi yaygınlaştırmak istiyor
Yağmur sularının depolanması için yaptıkları projeyi anlatan DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, okulların bahçe sulaması gibi birçok ihtiyacını karşılayabilecek yağmur suyu toplama projesinin öneminden bahsetti. Okul çatılarına maliyeti çok düşük ve basit bir düzenekle kurulan sistemle yağmur sularının 5 tonluk su deposunda toplanabildiğini anlatan Türlü, su tasarrufu için projeyi yaygınlaştırmak istediklerini, bunun yanında okullarda verilecek su tasarruf bilinciyle suyun öneminin gelecek nesillere daha iyi anlatılabileceğini anlattı. Türlü, ayrıca uygulamada 100 metrekare çatı alanına düşen yağmur ile 5 tonluk yağmur suyu hasadı tankının 1 günde dolabileceğine dikkati çekti.
“Suyumuzu korumak geleceğimizi korumaktır”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolanise, projenin çok güzel olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden dolayı yaşanan kuraklığa dikkati çeken Başkan Zolan, “Boşa giden yağmur sularını depolayarak bahçe sulaması gibi ihtiyaçlar için kullanmak çok çok kıymetli ve önemli. Proje aslında basit bir sistemle ve çok az bir yatırımla yapıldı. Suyumuzu korumak geleceğimizi korumaktır, tüm canlıları korumaktır. Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğümüze ve okulumuza teşekkür ediyorum” dedi. Su tasarrufu bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Geleceğimiz kurak olmasın, aydınlık olsun, yeşil olsun, hep mutlu olalım inşallah” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
İnat etti, 700 rakımda muz yetiştirdi
Denizli'nin Buldan ilçesinde dokumacılık yapan Hasan Esen, 2 yıl önce Kuşadası'ndan askerlik arkadaşının getirdiği muz fidanıyla başladığı mücadelesinde mutlu sona ulaştı.
Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu
Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.
Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi
Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.