Müftü Aşık, "Miraç Kandili manevi hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacak"
ACIPAYAMMiraç Kandili dolayısıyla mesaj yayınlayan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, depremin yol açtığı can, maddi ve manevi kaybının iyileştirilmesi için Miraç Kandilinin önemini açıkladı.
Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 ve Elbistan’da 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremler nedeniyle şehirde bulunan binaların büyük bir kısmı yıkıldı. Yıkılan binalarla birlikte on binlerce vatandaş hayatını kaybetti. 10 ilde çok şiddetli şekilde hissedilen deprem sebebiyle başta can kaybı olmak üzere yaşanan maddi ve manevi kayıp oluştu. Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ise Miraç Kandili dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Yayınlan mesajda depremin oluşturduğu kayıpları ve Miraç Kandilinin önemine değinen Müftü Mehmet Aşık, “6 Şubat 2023 günü meydana gelen asırlar boyunca benzeri görülmemiş bir depremin acılarının yaşandığı bir atmosferde, manevi hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacak olan Miraç gecesine yaklaşmış bulunmaktayız. 17 Şubat 2023 Cuma akşamı Mübarek Miraç Kandili/Gecesi’dir. Hicretten bir buçuk yıl önce gerçekleşen ve Kur’an-ı Kerim’de adını sureye veren İsra Gecesi hakkında; ‘Kendisine ayetlerimizden (delillerimizden) bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir’ buyurulmaktadır” dedi.
“Miraç Gecemizin ihyası halinde birçok sıkıntımızın ortadan kalkabileceği bilinci ile Rabbimize yalvaralım”
Depremzedelere sahip çıkılması gerektiğine değinen Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Depremde yitirdiğimiz 35 bin 418 vatandaşımızın acılarının içimizi yaktığı, depremden kurtulan ve hayatları değişen milyonlarca insanımıza sahip çıkmamız gereken bu zaman dilimindeyiz. İşte böyle bir zamanda bize sekinet ve teslimiyet aşılayan Miraç Gecemizin ihyası halinde birçok sıkıntımızın ortadan kalkabileceği bilinci ile Rabbimize yalvaralım, içine düştüğümüz sıkıntılardan devletimizi ve milletimizi feraha kavuşturmasını Rabbimizden talep edelim. Her türlü salgın hastalığın yayılmasına engel olmak için belirlenen tedbirlere hassasiyetle uyalım. Camilerimizde de belirlenen temizlik kurallarına uyalım” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Sokakta başlayan tartışma evde cinayetle sonlandı
Denizli'de sokakta yaşanan tartışmanın ardından evde arkadaşını bıçaklayarak öldüren şüpheli kayıplara karıştı.
Düğün dönüşü feci kaza; 1 ölü 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde çift, düğün dönüşü motosikletin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 ölü, 1 yaralı.
Kendisinden haber alınmayan gıda mühendisi 1 aydır kayıp
Denizli' yaşayan gıda mühendisi Cihan Köse, yakınları tarafından 1 aydır haber alınamıyor. Sosyal medya hesaplarından duyurular ve polis ekiplerinin arama çalışmaları devam ediyor.
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.