© Haber Acıpayam 2022

‘Muhtar mı oldun Kezban Yenge’ türküsünün mimarı Durmuş Yıldırım hayatını kaybetti

Türkü severlerin usta sanatçı Hayri Dev’in yanında üç telli çalan adam olarak tanıdığı ve Denizli’nin Çameli ilçesinde yaşayan saz ustası Durmuş Yıldırım, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Mahallesi’nde yaşayan Durmuş Yıldırım, yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle 96 yaşında hayatını kaybetti. Yıldırım’ın cenazesi öğle namazına müteakip Başkacı Mezarlığına göz yaşlarıyla defnedildi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Bir değerimizi daha kaybettik. Çameli ilçemizin yerel sanatçılarından çıtlık ve cura ustası Kapızlı Durmuş Yıldırım'ın vefatı üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allahtan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün “Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı” seçtiği saz ustası Hayri Dev’in akrabası olan Durmuş Yıldırım, üç telli çalan adam olarak tanındı. Denizlili Sanatçı Özay Gönlüm’ün dilinden düşürmediği ve Ege yöresinde sevilerek dinlenen, ‘Muhtar mı oldun Kezban Yenge’ türküsünü, Türk Halk Müziği’ne kazandıran ve Hayri Dev’i çalgıya başlatan isim olmuştu. Yıldırım, 10 yaşından beri çitlembik ağacından nazarlık yaparak geçimini sağlayan Yıldırım, 80 yıldır çaldığı Cura ile kulakların pasını silmesiyle biliniyordu.

İlginizi Çekebilir

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER