Müjdeyi Başkan Zolan verdi
ACIPAYAMDenizli’nin tarımsal ve içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 2017 yılında tamamlanan Akbaş Barajı’ndan kent merkezine döşenen içme suyu iletim hattı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin yaptığı 5 bin tonluk içme suyu deposunu inceleyen Başkan Osman Zolan, kent tarihindeki en önemli projelerden birinin daha sonuna gelindiğini müjdeledi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'nin kentin farklı noktalarda sürdürdüğü altyapı çalışmaları ile Akbaş Barajı içme suyu isale hattı ve 5 bin tonluk içme suyu deposu inşaatı çalışmalarını inceledi. İncelemeye Başkan Zolan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü ve beraberindekiler katıldı. Çalışanlar ile sohbet ederek, kolaylıklar dileyen Başkan Osman Zolan, Denizli’de ihtiyaç duyulan her ilçe ve mahalleye gerekli yatırımları yapmaya devam ettiklerini söyledi.
Şehir merkezinde içme suyu sıkıntısı yaşanmayacak
Yaşanan kuraklık ile birlikte içme suyunun çok önemli bir noktaya geldiğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Şehir merkezimiz ve tüm ilçelerimizde içme suyu ile ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşlarımızı susuz bırakmamak adına gece gündüz çalışıyoruz" dedi. 2017 yılında yapımı tamamlanan Akbaş Barajı’nın içme suyunda kullanılması için şehir merkezinde içme suyu iletim hattı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, "Barajdan 1.100 mm çapındaki borularla çıkan su şehir merkezinde 650 mm’lik borularla içme suyu depolarımıza aktarılacak. Bu çalışmalar tamamladığında şehir merkezimizde içme suyu ile ilgili bir sıkıntı kalmayacak" dedi. Projenin Denizli'nin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Başkan Zolan, "Biz bunu daha öncesinden öngörmüştük. Barajın yapımı 10 yıl öncesinden başlamıştı ve 2017 yılında tamamlandı. 2018 yılında başlayan isale hattı çalışması ve arıtma tesisi çalışmalarımız da devam ediyor" diye konuştu.
5 bin tonluk yeni içme suyu deposu
Akbaş Barajı’ndan gelen cazibeli suyu yeni inşa ettikleri içme suyu depolarında toplayarak dağıtımını gerçekleştireceklerini anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "İçme suyu depolarımızın sayısını arttırmaya da devam ediyoruz. Burada 5 bin tonluk yeni bir içme suyu deposu inşaatı yapıyoruz. Burası Akbaş Barajı’ndan gelen cazibeli suyun toplandığı depo olacak. Bu depodan da suyun dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu proje Denizli tarihindeki en önemli işlerden bir tanesi. Bu işi de en kısa sürede tamamlayarak Denizli’nin su ile ilgili önümüzdeki yıllarda sorun yaşamasının önüne geçeceğiz. Çalışmaların sonuna yaklaşıldı, projenin yüzde 90’ı tamamlandı. Şimdiden şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.