© Haber Acıpayam 2022

ŞANTAJCILAR ÇOĞALDI

Türkiye'ye genelinde faaliyet gösteren ve şantaj içerikli haber yapıldığı iddiasıyla internet haber sitelerine açılan davalarda geçen yıla göre yüzde 300 artış yaşandığı ortaya çıktı.

İnternet haberciliği yapan sitelere yönelik açılan şantaj davaları nedeniyle basın savcıları dosyalarla boğuşmaya başladı. UYAP verilerine göre, geçen yıla oranla bu yıl kişilerin mağduriyeti ve şikayetleri üzerine açılan davaların sayısı yüzde 300 arttı.
Savcılığa şikayetlerin ise kişilerin haberlerle kendisine şantaj yapıldığı yönünde geldiği öğrenildi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de şantaj içerikli haber nedeniyle açılan davalarda artış yaşandığı belirtildi. Gazetelere karşı açılan benzer davalarda ise yüzde 50 düşüş yaşandığı tespit edildi.

Şantaj ve çarpıtıcı haberler yaparak kişi ve kurumları itibarsızlaştırma çalışmaları güden bu tür haber sitelerinin vergi kayıtlarının bulunmadığı da açıklandı. 

İlginizi Çekebilir

59 yıl sonra amatöre düşen Denizlispor'da fatura personele kesildi

Bir zamanlar Süper Lig'de mücadele eden ve UEFA Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Denizlispor, TFF 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düştü. 59 yıl sonra amatöre gerileyen Denizli ekibinde fatura personele kesildi. 3 aydır maaşlarını alamayan personellerin 5'i hariç tamamı işten çıkartıldı. Tazminatlarını da alamayan personeller zor durumda kaldı.

Önüne kıran otomobile çarpan motosikletli işadamı hayatını kaybetti

Denizli’de aynı istikamette seyir halinde olan ve dönüş için ani manevra yapan otomobile çarpan motosikletli işadamı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşadamının yola düşüp metrelerce savrulduğu kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.

Tır, kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile çarptı: 6 yaralı

Denizli’nin Tavas ilçesinde kırmızı ışıkta bekleyen otobüs ve otomobile tırın çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı

Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

TÜM HABERLER