ŞEVKAN: ISLAH EDİLİRSE BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEYECEK
ACIPAYAMAcıpayam’ın Yeşilyuva Mahallesi’nde dere ıslah çalışması kapsamında Başkan Şevkan vatandaşlar ile görüştü.
İlk olarak Acıpayam da basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Şevkan önce Köprübaşı mevkiinde bulunan Alacain Dere Yatağı'nın yeni halini gösterdi.
Mahalle halkının memnuniyetini belirten Başkan Şevkan, , taşkın koruma adı altında bu dereyi ıslah ettiklerini söyledi.
Başkan Şevkan, "Bu dere yatağında zamanında mahalle sakinleri ceviz, dut ve asma dikmişler. DSİ, 'düzenli bir su akışının sağlanması için bu ağaçların temizlenmesi gerekiyor' dedi. Biz de vatandaşlara anlattık. Mahalleli anlayışla karşıladı kimileri ağaçlarını kendi kesti kimini de biz kesip sahiplerine teslim ettik. Sonrasında bu dereyi ıslah ettik." dedi.
Buradan Yeşilyuva mahallesinde geçen Şevkan, burada vatandaşlarla görüşerek, Çanaktaş deresini birlikte gezdi.
ŞEVKAN: ISLAH EDİLİRSE BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEYECEK
Mahalleli bir araya gelen Başkan Şevkan dere yatağının ıslah edilirse büyük bir felaketi önleyeceğinden bahsetti.
Bilim adamlarının 'Eğer bir yerde çakıl taşı görülüyorsa oraya kesinlikle yapılaşma yapmayın çünkü su mutlaka daha önce geçtiği o yeri bulacaktır' sözünü söyleyen Başkan Hulusi Şevkan, "50, 100, 300 veya 500 yılda bir sel baskını olur.
Ama doğanın 500. yılının ne zaman olduğunu bilemezsiniz. Belki de bu senedir." dediklerini aktaran Şevkan, "50 yıl sonra bir sel olsa bir cana zarar gelse bunun hesabı bizden sorulur. Onun için kanunlar çerçevesinde bu dereyi ıslah ettik. Yaşlı vatandaşlarımız eğer ıslah edilmeseydi bu yılki afete yakın yağışlarda can kaybının olabileceğini söylediler.
Peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarımız devam ediyor. Bitince daha güzel olacak'' dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin hububat deposu Acıpayam’da arpa hasadı başladı
Denizli’nin hububat deposu ilçelerinden Acıpayam’da arpa hasadı, Vali Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla başladı. Biçerdöver kullanan Vali Coşkun, ilk hasadı gerçekleştirdi.
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi