Sanat ve tarih Laodikya’da buluşacak
ACIPAYAMCumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yeniden Denizli’deDenizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne alacak. 23 Haziran Cuma saat 21.00’de Laodikya Batı Tiyatrosu’nda düzenlenecek ücretsiz konsere tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi.
Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği ve “Laodikya Batı Tiyatrosu Sizi Çağırıyor” projesi ile restorasyonunu tamamladığı 2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu tarihi bir günü daha yaşayacak. Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahne alacak. Geçtiğimiz Nisan ayında Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlililerle buluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Başkan Zolan, Laodikya Antik Kenti’nde restore ettikleri Batı Tiyatrosu’nda konser vermeye davet etmişti. Bu kapsamda 23 Haziran Cuma saat 21.00’de gerçekleşecek ücretsiz konsere tüm tüm Denizlililerin davetli olduğu kaydedildi. Şef Rengim Gökmen’in yöneteceği, soprano Görkem Ezgi Yıldırım ile tenor Mert Süngü’nün etkileyici sesleriyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Denizlililere adeta müzik ziyafeti yaşatacak.
Ulaşım için ücretsiz otobüsler kaldırılacak
Bu özel organizasyona katılım için saat 17.30’dan itibaren Laodikya’ya girişlerin ücretsiz olacağı belirtildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için saat 17:30’dan itibaren yarım saat aralıklarla saat 20.00’a dek KYK önü, Valilik önü, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Zafer Gazozları önü ve Adalet Parkı’ndan ücretsiz otobüsler ile ulaşım desteği sağlayacak.
Başkan Zolan’dan konsere davet
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Batı Tiyatrosu’nun ayağa kalkmasında çok büyük katkı sağladıklarını ve bu 2200 yıllık tarihi yapının sanatla buluşması adına Büyükşehir Belediyesi olarak etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Zolan, “ 2200 yıllık antik eserimizi ülkemizin en önemli sanat organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Sanat, kültür ve tarih dolu bir programa şahit olmak isteyen tüm sanatseverlerimizi ve hemşehrilerimi bu özel geceye bekliyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizlispor susuz kaldı
59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.
Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor
Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.
Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı
Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.