© Haber Acıpayam 2022

Sanayi Sicil Belgesi sahibi olanlar dikkat

 Sanayi Sicil Belgesi sahibi olan işletmeler bir önceki yıla ait faaliyetlerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerini bildirmeleri konusunda Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı.
Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. Maddesi gereği bir önceki yıla ait faaliyetlerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerini her yılın ilk dört ayı içerisinde bildirmeleri gerekmekte olup bu yıl yaşanan korona virüs salgını nedeniyle, mücbir sebep başvurusu yapmak kaydıyla öngörülen süre 4 ay (Ağustos ayı sonuna kadar) uzatılmıştır.
Bu bağlamda Sanayi Sicil Bilgi Sisteminde mücbir sebep bildirmeyen işletmelerin öncelikle sistem üzerinden korona virüs YİC Dilekçesi bildirimi yapmaları ve ardından 2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli doldurmalıdır. Bildirim yapan firmaların ise doğrudan 2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini boş bırakmamaları gerekmektedir.
Yıllık işletme cetvelinin bildirilmemesi durumunda bu yıl için uygulanacak idari para cezası bin 586 TL’dir.

İlginizi Çekebilir

Denizlispor susuz kaldı

59 yıllık tarihinde ilk kez amatör lige düşen Denizlispor’da, yabancı futbolcuların alacağı yüzünden FİFA tarafından verilen 12 puan silme cezasının ardından şimdide su sıkıntısı yüzünden antrenman sahası kurumaya başladı.

Tavas Belediyesi araç filosunu geliştiriyor

Denizli’nin Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iki yeni araçla belediye araç filosunu geliştirdiklerini belirtti.

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandı

Denizli’de polisin düzenlediği narkotik operasyonunda, evin bahçesinde ekili 290 kök Hint kenevir bitkisi, 904 gram esrar maddesi ele geçirilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

TÜM HABERLER