Sulamada yüzde 50 indirim
ACIPAYAMAK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üreticilerin tarımsal sulamadaki enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla 2023 tarımsal sulama tarifesinin tarımsal destek bütçesinden %50 oranında desteklenmesi kararı alındığını duyurdu. Şahin Tin; “İndirim uygulamaya girmiştir. Çiftçiye can suyu olacak bu müjdeyi vermekten kıvanç duyuyorum. Hayırlı ve bereketli olsun” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Baklan ilçesini ziyaret etti. Baklan ziyareti dahilinde Boğaziçi, Çataloba, İcikli ve Konak Mahallelerinde ve Baklan merkezde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Şahin Tin’e Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Başkanı Tamer Şen ve partililer eşlik etti.
“Çiftçimizin yüzü gülsün istiyoruz”
Şahin Tin, sulama sezonu arefesinde üreticileri mutlu edecek bir müjdeyi daha paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan 2023 tarımsal sulama tarifesinin tarımsal destek bütçesinden %50 oranında desteklenmesine ilişkin kararı duyuran Milletvekili Tin; “Çiftçilerin yüzü gülsün diye gayret ettiklerini söyledi. Şahin Tin; “Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltmak için gerekli olan tüm adımları kararlılıkla atıyoruz. Üretimin güçlenerek sürmesi, tarım sektörünün daha güçlü geleceğe ilerlemesi çok önemli. Tarım kenti Denizli'mizde üreticilerimize devletimizin tüm imkânlarını seferber etmeye, küresel daralmanın yol açtığı zorlukları hep birlikte bertaraf etmeye gayret ediyoruz” dedi.
“Destek bizden, üretim sizden”
Baklan İlçe ziyaretinde AK Parti İlçe Başkanlığında yol arkadaşları ile buluşan Milletvekili Şahin Tin, burada yaptığı konuşmada, “ Çiftçilerimizden gelen talepler konusunda son derece hassas bir yaklaşım sergiliyor, seri çözümler üretiyoruz. Çiftçilerimizin tarımsal sulamadaki enerji maliyetlerini azaltmak gayesiyle yeni ve önemli bir adımı daha attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 tarımsal sulama tarifesinin tarımsal destek bütçesinden %50 oranında desteklenmesi ilişkin karar alındı. Böylece çiftlilerimizin sulama birlik ve kooperatiflerine ödeyecekleri su hizmet bedelinin yarısını devletimiz çiftçilerimiz adına karşılayacak. Alınan kararla 2023 yılı su kullanım hizmet bedeli bir önceki yılın seviyelerinin altına inmiş oluyor. Çiftçilerimize hayırlı olsun, bereket getirsin. Destek bizden, üretim sizden” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.