Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı
ACIPAYAMSağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.
Deprem riski raporlarında sağlam değildir raporu alan Denizli Devlet Hastanesinin tavanı çöktü. Edinilen bilgilere göre, Denizli Devlet Hastanesinin B blok 1'inci katta hastanenin genel cerrahi ameliyat servisi koridorunun tavanın bir bölümünün aniden çöktü. Çökmeden yaşanan gürültü üzerine bölgede kısa süreli panik yaşandı. O sırada koridorda hasta veya personelin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi. Katta bulunan hasta ve doktorlar tahliye edilirken B blok 1'inci kat hizmete kapatıldı. Olayın ardından hastane yönetimi tarafından inceleme başlatılırken, çökme yaşanan alanda onarım çalışmaları başlatıldı.
2017 yılında yapılan deprem riski incelesi yapılan hastanenin, kolon ve kirişlerinin çürük olduğu, hastanenin zemini de killi kumdan oluştuğu ve 4 metre derinlikte suya rastlandığı tespit edilerek depreme dayanıksızdır raporu verildi. Depreme dayanıksız olan hastanenin hizmet vermeye devam etmesi ve aniden tavının çökmesi herhangi bir depremde yaşanacak facia tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
İlginizi Çekebilir
Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı
Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.
Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor
Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.
Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.
Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti
Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.