Termal sularda şifa arayan engelli aileleri, Karahayıt’ta konaklama desteği istiyor
ACIPAYAM Denizli’de Pamukkale’nin dünyaca ünlü termal sularında şifa arayan engelli aileleri, tesislerin bulunduğu Karahayıt Mahallesi’nde konaklama konusunda destek bekliyor.
Çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle Pamukkale’nin termal sularında şifa arayan engelli aileleri, tedavi olmak için ülkenin farklı bölgelerinden geliyor. Engelli yakınlarının tedavileri için bir süre Karahayıt’ta konaklamak zorunda olan aileler, bu konuda kendilerine yardım edilmesini istiyor. Bölgede bulunan kamuya ait kullanılmayan tesisteki bloklardan bazılarının kendilerine tahsis edilmesini isteyen aileler, yetkililerin duruma el atmasını bekliyor.
“Otellere aylık 10-15 bin TL arasında ücret ödemek zorunda kalıyoruz”
Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle tanınan sanatçı Umut Dal da Serebral Palsi ve Miyopati hastası kızının tedavisi için Karahayıt’a yerleşmek zorunda kalan isimlerden birisi oldu. Tedavinin sürdürülebilmesi için konaklama desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Umut Dal, topluma mal olmuş bir sanatçı olarak ailelerin yaşadığı sıkıntıya kayıtsız kalamadığını kaydederek; “Bizler burada devletimizin yardım kampanyaları ile destekleyip gönderdiği ya da arabasını evini satarak ayağa kalkıp yürümek için mücadele eden hastalarız, burada kiralık ev bulamıyoruz. Apart otellere aylık 10-15 bin TL konaklama ücreti ödemek zorundayız. Yürüyebilmek için fizyoterapiye muhtacız. Aramızda çeşitli rahatsızlıkları olan, beyin kanamasından kaynaklı felçliler, iş kazasından kaynaklı ya da düşme sonucu meydana gelen omurilik felci, trafik kazasından kaynaklı yürüme konuşma, yemek yeme ve özel ihtiyaçlarını karşılama yetisini kaybetmiş hastalarız. Tedavi sürecimizde devletimize ait olan 10 bloklu SİBA otelin 2 bloğunun biz engelli ailelere tahsis edilmesini istiyoruz. Yetkililerden, dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan, engellilerin tedavilerinde daha başarılı sonuçlar almamıza katkı sağlayacak Engelliler Konağı projemize destek vermelerini rica ediyoruz” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı
Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.