© Haber Acıpayam 2022

“Toprağını Tanı” projesine tam not

Denizli Büyükşehir Belediyesinin üreticilerin toprak analizi yaptırmalarının teşvik edilmesi, toprak analizine dayalı gübreleme programlarının yaygınlaştırılması, güvenli ve verimli gıda üretimiile toprak-su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi amacıyla Eylül 2022’de hayata geçirdiği “Toprağını Tanı” projesi üreticilerden tam not aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri işbirliğinde başarıyla sürdürülen proje kapsamında geçen yıl 1.250 tarla ve bahçenin toprak analizleri yapıldı. Üreticilerin toprak analizi yaptırmalarının teşvik edilmesi, toprak analizine dayalı gübreleme programlarının yaygınlaştırılması, güvenli gıda üretiminin devamlılığı ile toprak-su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesinin hedeflendiği projenin 2023 yılında da süreceği belirtilirken, çiftçilerin yaptırdıkları toprak analizlerinin ardından doğru gübreleme ile yüksek kaliteli ürün verimielde edecek.

 

Büyükşehir her zaman üreticinin yanında

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kırsal kalkınma için destek verdikleri projeleri başarıyla sürdürdüklerine dikkati çekerek, 2023 yılında da pek çok proje ve çalışmaya imza atacaklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi olarak Eylül 2022’de başlattıkları Toprağını Tanı projesi ile üreticilerin yüzünü güldürdüklerini belirten Başkan Zolan, “Projemiz kapsamında yapılan analizlerle üreticimiz bilinçli bir şekilde doğru gübreleme ile daha verimli ve kaliteli ürünler elde ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 2023 yılında da çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya, onları tüm imkanlarımızla desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Toprağını Tanı projesi

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Eylül 2022’de toprak analizine dayalı gübreleme programlarının yaygınlaştırılması, güvenli gıda üretiminin devamlılığı ve toprak-su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi amacıyla Toprağını Tanı projesi başlatmıştı. Proje ile toprak analizleri yapılarak çiftçilerin arazilerindeki besin maddesi eksikliği tespit ediliyor ve ürünlerine uygun miktarda ve cinste gübre önerisinde bulunuluyor. Üretim maliyetlerinin düşürülmesinin sağlandığı Toprağını Tanı projesiyle ürün kayıpları önlenerek, verimsiz olduğu düşünülen alanlara uygun gübreleme programı yapılarak işlenebilir ve üretime kazanılır hale gelmesi sağlanıyor. Ayrıca ihtiyacın dışında gübre kullanımı önlenerek toprak ve su kaynaklarının kirlenmesi de önleniyor.

 

 

İlginizi Çekebilir

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Denizli’de 39 yaşındaki hastanın yuttuğu pil, yapılan operasyonla midesinden çıkartıldı. Çocuklar ve ileri yaş grubunda daha sık görüldüğüne yabancı cisim yutma vakalarının nadir örneklerinden birisinin yaşandığı olayda acil müdahale hayat kurtardı.

Doğum günü partisinden dönen nişanlı çift ağaca saplanan otomobilde can verdi

Denizli'de doğum günü partisinden dönen nişanlı çift, ağaca saplanan otomobilde can verdi. Alkollü olduğu iddia edilen sürücünün, direksiyon hakimiyetini kaybederek ağaca çarptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Ayva üretiminde kalıntısız tarım için üreticilere tuzak dağıtıldı

Denizli’de nar, ayva ve üzüm bağlarında kalıntılarla mücadele amacıyla üreticilere Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı feromon-tuzak dağıtıldı.

Modifiye araç meraklıları Babadağ’da buluşuyor

Denizli’nin Babadağ Belediyesi modifiye araç meraklılarını bir araya getirecek büyük bir festivale ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde gösteriler, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Sondaj yapılırken doğalgaz hattı patladı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde sondaj çalışması esnasında doğalgaz ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından gökyüzünde yükselen yoğun beyaz dumanlar ve etrafa yayılan gaz kokusunun müdahaleler sürüyor.

Motosiklet tutkunu genç kız kazada hayatını kaybetti

Motosiklet tutkunu genç sürücü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER