© Haber Acıpayam 2022

TÜBİTAK bilim fuarı ziyarete açıldı

 Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi için gerçekleştirilen 4006 Bilim Fuarı Sergileri kapılarını ziyaretçilere açtı.

Merkezefendi Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu 4006 Bilim Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bilim fuarı açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi. Müdür Ekici ve beraberindekiler okul öğrencileri tarafından hayata geçirilen 19 projeyi inceleyerek, proje sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenlerinden bilgiler aldı. Bilim kültürünün geliştirilmesi için gerçekleştirilen fuarda ulusal ve uluslararası bilim-teknoloji çalışmalarında boy gösterme olanağı salanmış olacak. İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşmasında, “Böyle güzel bir günde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Bilim fuarları ilimizde gerçekleştirdiğimiz bilim şenliklerine altyapı hazırlayan önemli etkinliklerdir. Oluşturulan bu altyapıyla adeta bir veri havuzu haline gelen bilim şenlikleri ise; öz kaynaklarımızın kullanılarak ulusal ve uluslararası bilim-teknoloji çalışmalarında boy göstermemizi sağlar. Yapılan tüm bu çalışmalar sonunda ülkemizin olduğu bir teknoloji hamlesine dönüşür” dedi.

“Kıymetli çalışmalar bizler tarafından hususiyetle takip ediliyor”
Öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Ekici, “Öğrencilerimizin bilime doğru çıktıkları bu yolda; sorgulayan ve süreci en iyi şekilde analiz eden bireyler haline geleceklerinden hiç kuşkumuz yok. Lütfi Ege Anadolu Lisesi’nin de bu güne kadar yapmış olduğu kıymetli çalışmalar bizler tarafından hususiyetle takip ediliyor. Bu çalışmalara katılan öğrencilerimizi, destek veren öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

TÜM HABERLER