Turizmcilerden Başkan Zolan’a ziyaret
ACIPAYAM"Şehrimizle gurur duyuyoruz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 47. Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini kabul etti. Denizli’nin içinde barındırdığı turizm değerlerinin birçok ülkenin tamamında bile olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, “Şehrimizle gurur duyuyoruz” dedi
Denizli’nin turizm sektörü temsilcileri 47. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, TURSAB Denizli Pamukkale Bölge BaşkanıTuran Köseoğlu,GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve beraberindekiler katıldı. Kültür ve Turizm Müdürü Akyol, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerinin 60 milyon turist ile 56 milyar dolar gelir olduğunu belirterek, Denizli ölçeğine bakıldığında ise rakamlarda ciddi bir atış yaşandığına dikkati çekti. Denizli’de gerek turist sayısında gerekse otel doluluk oranlarında artış yaşandığını kaydeden Akyol, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan Denizliturizm sektörüne verdiği desteklerden dolayı Başkan Zolan’a teşekkür etti.
Denizli muhteşem değerleri içinde barındırıyor
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Türkiye’nin turizm değerlerinden övgüyle bahsederek, gelinen noktada sektörün ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağladığını belirtti. Turizm anlamında zor bir dönemden geçildiğini, özellikle pandemi döneminin ağır bir sınav olduğunu anlatan Başkan Zolan, “Hamdolsun Allah’ımao günleri aştık. Ülkemiz tarihiyle, doğal güzellikleriyle, deniziyle, havasıyla birçok güzellikleri içinde barındırıyor. Denizli’miz de başta Pamukkale olmak üzere, yaylalarımız, mağaralarımız, el sanatlarımız, antik kentlerimiz,her yönüyle gerçekten muhteşem değerleri içinde barındırıyor. Denizli’mizin turizm anlamında değerleri birçok ülkenin tamamında bile yok. Şehrimizle gurur duyuyoruz. İnşallah bu güzelliklere el birliğiyle sahip çıkacağız. Ben her birinize yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.