Türkiye Çevre Haftası kutlanıyor
ACIPAYAMÇevre temalı karikatür sergisi büyük beğeni topladıDenizli’de Türkiye Çevre Haftası kutlamaları Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kortej ile başlarken, 50 eserden oluşan çevre temalı karikatür sergisi büyük beğeni topladı.
5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Çevre HaftasıDenizli’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde kortej düzenlendi. Kortej öncesi ise Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni yapıldı. Programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, il müdürleri, daire başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikli çınar Meydanı’na kadar kortej düzenlendi. Renkli görüntülerin yer aldığı kortejde çevre duyarlılığına yönelik pankartlar dikkat çekerken, vatandaşlar yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğinde belediye önünde düzenlenen Türkiye Çevre Haftası Karikatür Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım açılış konuşmasında çevre sorunlarına dikkati çekerek her geçen gün dünyanın çok büyük çevre sorunları ile karşılaştığını söyledi.
“Çevre bilincini oluşturmamız gerekiyor”
Başkanvekili Marım konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toprağımız kirli, havamız her geçen gün kirleniyor. Gün geçtikçe su kaybı artıyor. Tarımda yetişen her türlü ürünün sağlıklı su ile beslenmesi zorlaşıyor. Kentlerde her geçen gün artan sanayileşmenin getirdiği çevre sorunlarının önüne geçebilmek adına belediyeler elinden gelen gayreti gösteriyor. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz, halk arasında çevre bilincini oluşturmamız gerekiyor. Bu bilinci oluşturabilirsek yaşanabilir bir dünyayı birlikte kurabiliriz. Karikatürcüler Derneği’ne bu anlamlı çalışmaları için teşekkür ediyorum.” Başkanvekili Marım ve beraberindekiler daha sonra hava kirliliği, çevre kirliliği, enerji ve su verimliliği, iklim değişikliği, geri dönüşüm konularında 50 eserin yer aldığı sergiyi inceledi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi
Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.
Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi
Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.
Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor
Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.
Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor
Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.
Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu
Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.