© Haber Acıpayam 2022

Üreticiler, Büyükşehir destekleriyle nefes alıyor

650 bin küçükbaş ve büyükbaş için 140 bin mineral taşıdağıtıldıDenizli Büyükşehir Belediyesinin destek projeleriyle nefes alan üreticilere yönelik başlatılan mineral taş dağıtım programı tamamlandı. Denizli’de 27 binin üzerinde besicilik yapan işletmedeki yaklaşık 650 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvan için 140 bin adet mineral taş dağıtıldı.

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek olmaya devam ediyor. Denizli’nin büyükşehir olmasının ardından kırsala yönelik 50’nin üzerinde destek projesi gerçekleştirerek üreticilere nefes olan Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş ve büyükbaş hayvanların mineral eksikliğini gidermeye yönelikbaşlattığı mineral yalama taşı dağıtım programı tamamlandı. Projeyle, Denizli’nin 19 ilçesinde bulunan 27 bin 10 işletmedeki 446 bin 536 adet küçükbaş ve 199 bin 564 büyükbaş olmak üzere toplamda 646 bin 100 adet hayvanın mineral yalama taşı ihtiyacı karşılandı. Toplamda 140 bin adet dağıtılan ve besi performansının artırılması amaçlanan mineral taş desteği ile küçükbaş-büyükbaş hayvanlarda iştah azalmasının, büyüme yavaşlamasının ve süt-et üretiminin düşmesiningiderilmesi hedefleniyor. Program ayrıca hayvanların immun(savunma) sistemini de güçlendirerek yetiştiricinin farkındalığınıda artırıyor.

 

“Bizlere düşen, üreticilerimizi desteklemektir”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin 2014 yılında büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte tarım ve hayvancılığa da destek verebildiklerini hatırlattı. Bu kapsamda tohumdan tarımsal sulamaya, fidan dağıtımından arıcılık sektörüne kadar geniş bir yelpazede üreticilere yönelik 50’nin üzerine proje yaptıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli’mizde nerede neye ihtiyaç varsa gidermek için gece gündüz gayret ediyoruz. Bu kapsamda besicilik yapan üreticilerimizin mineral taş talebini de karşıladık. Çünkü üreticimiz ne kadar çok kazanırsa, Denizli’miz de o kadar kazanacaktır. Bizlere düşen, üreticilerimizi desteklemek, işlerini kolaylaştırmaktır. Bir ve beraber olduğumuzda aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Tüm imkanlarımızla çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de şehir içi ulaşıma zam geldi

Denizli’de toplu taşıma ücretlerine zam geldi. Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) aldığı kararla belediye otobüsü, minibüs ve abonman kart ücretlerine zam yapıldı. Yeni tarifeler 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Pamukkale Üniversite Hastanesi çalışanları 2. kez iş bıraktı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde görevli bir grup sağlık çalışanı, eşit çalışma şartları ve eşit ücret talebiyle 2 saatliğine 2'inci kez iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

Keneyi erken fark etmek hayat kurtarıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırması vakalarında artış olduğuna işaret eden Denizli Özel Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tunç Aydın, "Keneyi fark eder etmez en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Unutmayın, erken fark etmek hayat kurtarır" dedi.

Tavas’ın tarihi yapısı yeniden hayat buluyor

Tavas’ın tarihi yapısı eski cezaevi yeniden halka açılıyor. Kısa süre önce bir kısmı müze olarak hizmete başlayan eski ceza evinin diğer tarafı restoran ve kafe olarak hizmet vermeye başlayacak.

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Denizli'nin gizli cenneti Çınaraltı yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu

Denizli'ye 10 kilometre mesafede doğal şelalesi, asırlık taş değirmeni ve bin yıllık astım mağazasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı haline gelen Çınaraltı Restoran, organik ve yöresel lezzetleriyle doğayla iç içe lezzet şöleni sunuyor.

TÜM HABERLER