© Haber Acıpayam 2022

Uyuşturucu ile mücadelede 740 vatandaş bilgilendirildi

 Denizli’de “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele” günü kapsamında 25 Haziran 2021 tarihinde 740 vatandaşa bilgilendirilmede bulunuldu.

25 Haziran 2021 tarihinde “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele” günü sebebiyle, Denizli’de Candoğan Parkı önünde düzenlenen ‘Narko-Nokta’ projesi faaliyetleri kapsamında; toplam 740 vatandaşa bilgilendirme yapıldı. Dağıtılan broşürlerde; “Uyuşturucusuz Toplum Hepimizin Eseri Olacaktır”, “Hiçbir Aile Çocuğuna Uyuşturucu Bağımlılığını Yakıştırmaz” diyerek, “Uyuşturucu Madde Nedir?”, “Madde Bağımlılığı Nedir?”, “Uyuşturucuya Başlama Nedenleri, “Bağımlılık döngüsü” konuları ile çocuklar ve gençlerin bağımlılık yapıcı madde kullanımını engellemek-önlemek amacıyla bilgilendirmeler yapıldı. Bağımlı olunmadan kullanımın fark edilmesi ve erken müdahalenin hayat kurtardığı, uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması, uyuşturucu maddelerin topluma verdiği zararlar, uyuşturucu madde çeşitleri, belirtileri ve buna karşı alınacak önlemler, bağımlı şahısların topluma kazandırılması, ihbar etme konusunda kolluk kuvvetleri ile nasıl irtibata geçileceği konusu yer aldı. “UYUMA ihbar programı” hakkında, bilgilendirme yapılarak, broşür dağıtımı yapıldı.
Devam eden süreçte ailelere, okullarda görev yapmakta olan idareci ve öğretmenlere, diğer kurum ve kuruluş personellerine, halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, 2020 yılından itibaren “Narko-Nokta” bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 4 bin 645 vatandaşa, “Narko-Rehber” bilgilendirme faaliyetleri kapsamında 1538 i anne ve anne adayı olmak üzere toplam 3 bin 024 kişiye, bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı. Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimize devam edileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER