Uzmanından Denizlililere 'depremlere hazır olun' uyarısı
ACIPAYAM Denizli’de gece saatlerinde meydana gelen ve en büyüğü 3.8 büyülüğünde olan 4 ayrı depremin ardından konuşan deprem uzmanı Doç. Dr. Barış Semiz; “Bu kadar aktif faylarla çevrili olan Denizli’de meydana gelen bu depremler kentimiz için normal hayatın bir parçasıdır” dedi.
Denizli’de gece saat 04.01’de merkez üssü Honaz ilçesine bağlı Gürleyik Mahallesi olan 3.8 şiddetinde orta şiddetli bir deprem meydana geldi. Yer kabuğunun 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından yapılan incelemelerde her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Kentte meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki bu depremin ardından saat 04.03’te merkez üssü Honaz ilçesi olan 2.6 büyüklüğünde, saat 05.17’de merkez üssü Pamukkale ilçesi olan 1.5 büyüklüğünde ve saat 06.26’da da merkez üssü Honaz ilçesi olan 1.7 büyüklüğünde olmak 3 artçı sarsıntı daha kaydedildi.
Bu depremlerin Denizli bölgesi için normal olduğunu belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale fay zonu üzerinde kırığın hareket etmesi sonucu meydana gelen depremler bunlar. Bu depremleri başka bir depremin öncüsü olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü arkasından artçıları da geldi. Depremlerin büyüklüğü azalmaya başladı. Normal depremler bunlar. Bu tür sarsıntıları yaşayamaya devam edeceğiz. Denizli’nin deprem gerçeği bu” dedi.
“Önemli olan 6.8 büyüklüğüne yakın bir depreme önceden hazır olmasıdır”
Denizli’de daha büyük depremler yaşanabileceğini belirterek hazır olmak gerektiğini söyleyen Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar da, “Meydana gelen depremler aktif faylarla şekillenmiş olan Denizli havzası içerisindedir. Bu alanda Pamukkale, Karahayıt ve Yenicekent’e kadar uzanan Pamukkale fayı, Honaz fayı, Eskihisar ve Laodikya fayları aktif faylardır. Babadağ fayının aktif olduğuna dair tam veri olmamakla birlikte bölgemizde olan önemli faylardan birisidir. Dolasıyla bu kadar aktif faylarla çevrili olan Denizli’de meydana gelen bu depremler kentimiz için normal hayatın bir parçasıdır. Hafif büyüklükte olan bu tür depremler ilimizde her an yaşanabilir. Bizler için önemli olan Denizli’nin yaşayabileceği 6.8 büyüklüğüne yakın bir depreme önceden hazır olmasıdır” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Serada çalışan 26 işçi zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırıldı
Denizli'de birkaç gün önce ilaçlama yapılan serayı temizlemek için içeriye giren 26 işçi, zehirlenme belirtilerinin ortaya çıkması üzerine hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Denizli’de 2 yeni sağlık tesisinin açılışı yapıldı
Denizli’nin Tavas ilçesinde Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi ve Karahisar Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu geniş katılımla hizmete açıldı.
Genç kız 5. kattan düşerek hayatını kaybetti
Denizli'de 24 yaşındaki genç kız yaşadığı dairenin dairenin 5. katından düşerek yaşamını yitirdi
Sıcak havalarda yaşanan elektrolit kaybına bağlı olarak kalp krizi riski artıyor
Yüksek sıcaklıklara bağlı olarak vücutta yaşanan sıvı ve elektrolit kaybının kalp damar hastalıkları riskini artırdığını belirten Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Erhan Karahasanoğlu "Sıcak havalarda tansiyon ve ritim bozukluğuna bağlı olarak göğüs ağrıları ve kalp krizi tetiklenebilir" dedi.
Denizli-Aydın Otoyolunda ters yöne giren otomobil kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Denizli – Aydın Otoyolunda mola verdikleri dinlenme tesisinden çıkarken yanlışlıkla ters yöne giren otomobilin kamyonla çarpışması sonucu aynı aileden 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden elbise yapıp 7 ay ormanda saklandı
Denizli’de 29 yıllık hapis cezasının kesinleşmesinin ardından ormana kaçan hükümlü, 7 ay farklı noktalara çadır kurarak saklandı. Kenevir eken ve hırsızlık yaparak yaşamını sürdüren hükümlünün, kışın donmamak için öldürdüğü hayvanların derisinden kendisine elbise yapıp soğuktan korunduğu belirlendi.